Diş Hekimliği Fakültesi'nde Beyaz Önlük Giyme Töreni Düzenlendi

Diş Hekimliği Fakültesi'nde Beyaz Önlük Giyme Töreni Düzenlendi

İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı için düzenlediği “Beyaz Önlük Giyme Töreni” ile öğrencilerinin mesleğe ilk adım atma heyecanına ortak oldu.

Törene; Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan Şimşek, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yatkın, Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) Başhekimi Prof. Dr. Adil Başkıran, Diş Hekimleri Odası Başkanı Miraçhan İnanmaz, akademik personel ve öğrenciler ile aileleri katıldı.

Törende ilk olarak söz alan Malatya Diş Hekimleri Odası Başkanı Miraçhan İnanmaz, öğrencilere beyaz önlüğün önemini vurgulayarak “Beyaz önlükler saflığın, temizliğin, ilmin, bilimin yanında dürüstlüğün, aydınlığın, insan sevgisinin, özveri ve umudun da birer ifadesidir. Bu sebeple mesleğimizin onurunu ve topluma karşı sorumluluğu da ömür boyu önlükleriniz gibi sırtınızda taşıyacaksınız. Yüzünüz hep aydınlığa dönük olsun.” diyerek öğrencilere başarı temennisinde bulundu.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan Şimşek öğrencilerin mesleğe ilk adım atma heyecanını paylaştığını söyleyerek “Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlamak ve bu özel zamanda önlük giymek sizlere nasip oldu. Bu coşkuyla hekimlik mesleğinin heyecanının birleştirmenizi ve her zaman diri tutmanızı temenni ediyorum. Bu heyecanını eksiltmeden koruyan hocaları adına öğrencilerimize seslenmek istiyorum. İbn-i Sina’nın da dediği gibi ‘Bilim ve sanat itibar görmediği toplumları terk eder.’ Ülkemizde ve dünyada hekim olmak, bu beyaz önlüğü giymek bir ayrıcalıktır ve aynı zamanda sorumluluktur” dedi.

Prof. Dr. Neslihan Şimşek konuşmasını, yapımı devam eden yeni Diş Hastanesi hakkında ve eğitim bloğunda daha iyi imkânlarla verdikleri eğitimin seviyesini arttırmayı hedeflediklerini belirterek tamamladı.

Daha sonra söz alan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, yeni Diş Hastanesi ve Diş Hekimliği Fakültesi’nin 2023 yılı sonunda tamamlanacağını belirterek “Yeni hastanemiz 22.000 metre karelik alanda hizmet verecek. Ülkemizin en güzel diş hekimliği fakültelerinden, hastanelerinden birisi olacak. Bu yeni hastanemizde eğitim ve tedavi kapasitemizi en az iki katına çıkaracağız.” dedi. Rektör Kızılay konuşmasını “Önlük giyecek 100 öğrencimize başarılar diliyorum. Kendinizi çok iyi yetiştirmeniz, çok çalışmanız ve gayret göstermeniz önemli.” diyerek tamamladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise İnönü Üniversitesi’nin uluslararası düzeyde daha üst segmentte bir yere taşınacağına inandığını belirterek “Bugün önlük giyecek hekim adaylarımızı tebrik ediyorum. Bu evlatlarımız inşallah gelecekte hem kendileri açısından hem aileleri açısından hem milletimiz hem de hastalar için önemli görevler ifa edecektir.” dedi.

Tören, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Dekan Prof. Dr. Neslihan Şimşek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat, TÖTM Başhekimi Prof. Dr. Adil Başkıran, Malatya Diş Hekimleri Odası Başkanı Miraçhan İnanmaz ve fakülte akademisyenlerinin öğrencilere beyaz önlük giydirmesi ve sonrasında toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Bakmadan Geçme