• Haberler
  • Asayiş
  • Dolandırıcıların 1 milyonluk vurgunu son anda engellendi

Dolandırıcıların 1 milyonluk vurgunu son anda engellendi

Dolandırıcıların 1 milyonluk vurgunu son anda engellendi

Dolandırıcıların 1 milyonluk vurgunu son anda engellendi

Malatya'da kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak, bir aileden 1 milyon 100 bin TL almaya çalışan dolandırıcıların planı, polisin son anda yaptığı müdahaleyle bozuldu.

Malatya'da ikamet eden Sevinç Ahmet Yılmaz akın çifti ile oğulları Yusuf Akın'ı aynı anda arayarak kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp, kimlik bilgilerinin ele geçirildiği gerekçesiyle şebekenin çökertileceğini söyleyen dolandırıcılık şebekesi üyeleri, kendilerinden yüklü miktarda para istedi.


Sevinç Akın, bunun üzerine panikle evdeki altınları alıp kuyumcuya bozdurmaya giderken eşi Ahmet ile oğlu Yusuf ise farklı bankalara gidip kredi çekti. Akın ailesi, toplamda 1 milyon 100 TL'yi dolandırıcıların hesaplarına aktarmaya çalıştıkları esnada polisin olaydan haberdar olması ile dolandırılmaktan son anda kurtuldular.

Asayiş Şube Müdürlüğünde para ve ziynet eşyaları teslim edilen Akın ailesi, dolandırılmaktan son anda kurtulduklarını, başkalarının da mağduriyet yaşamaması için kendilerini telefonla arayarak para isteyenlere itibar edilmemesi çağrısında bulundu.

"Toplamda 1 milyon 100 bin TL dolandırılmaktan son anda kurtulduk"

Olayın iş yerinde iken kendisine gelen bir telefonla başladığını anlatan Sevinç Akın, "İş yerindeydim. Bir acil bir telefon geldi. Kendisinin Hakan Yılmaz adlı polis olduğunu ve Emniyet'ten aradığını söyledi. Eşimin adliyede olduğunu, 'bankadan kredi çekmeniz gerekiyor' dediler. 400 bin TL sizden, 400 bin TL de eşinizden talep olunacak dediler. Ben de işyerinden izin alıp çıktım. Yolda tekrar irtibata geçip 'telefonunu kapatma' dediler.  Telefonların kayıt altına alındığını söylediler. Benim kuyumcuya gitmemi söylediler. 'Kolunda altınların varsa kuyumcuya götüreceksiniz. Orada sattığınız anda biz sizinle irtibata geçip o şebekeleri yakalayacağız' dediler. Ben de emniyetten aradığı ve kendini polis olarak tanıttığı için inandım ve kuyumcuya gittim. Bileziğimi çıkarıp kuyumcuya verdim. O anda gelen başka bir aramayla onlarla görüşme kesildi." dedi.

Akın, polise gelen bir ihbar sonrası olayın fark edildiğini, emniyetin sayesinde toplamda 1 milyon 100 bin TL dolandırılmaktan son anda kurtulduklarını söyledi.

Akın, kendileri gibi başkalarının da mağduriyet yaşamaması için kendilerini telefonla arayarak para isteyenlere itibar edilmemesi çağrısında bulundu.

Polisin, olayın şüphelilerinin tespitine ve yakalanmasına yönelik çalışmaları sürüyor. (İLKHA)

Bakmadan Geçme