• Haberler
  • Eğitim
  • Dr. Nesim Aslantatar, En İyi Doktora Tezi Ödülüne Layık Görüldü

Dr. Nesim Aslantatar, En İyi Doktora Tezi Ödülüne Layık Görüldü

Dr. Nesim Aslantatar, En İyi Doktora Tezi Ödülüne Layık Görüldü

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Din Felsefesi Ana Bilim Dalı Arş. Gör. Dr. Nesim Aslantatar, Türk Felsefe Derneği (TÜFED) tarafından “Prof. Dr. Necati Öner En İyi Doktora Tezi” ödülünü almaya hak kazandı.

Çevrim içi gerçekleştirilen ödül törenine Türk Felsefe Derneği Başkanı Prof. Dr. Murtaza Korlaelçi, Türk Felsefe Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Yücel Başdemir ile birçok felsefeci akademisyen katıldı.

“Agnostisizm: Tanrı’nın Bilinemezliği Sorunu” adlı doktora teziyle ödül alan Dr. Nesim Aslantatar, ödül için Türk Felsefe Derneği’ne teşekkür etti. Aslantatar, genç bir felsefeci olarak ödülü almaktan mutlu olduğunu ifade etti.

Kitap olarak da yayınlanan “Agnostisizm: Tanrı’nın Bilinemezliği Sorunu” adlı doktora tezinde, günümüz din felsefesi ve epistemoloji tartışmalarında önemli bir konu haline gelen agnostisizmin tarihi, tabiatı, imkânı ve temellendirilmesini merkeze almaktadır. Agnostisizme dair tartışma ve farklı anlayışların temelde bir tanım problemine dayandığı savunulan tezde, agnostisizmin nasıl anlaşılması gerektiğine dair yeni bir tanım geliştirilmekte ve bu tutumun imkânı ve temellendirilmesi bu yeni tanım üzerinden değerlendirmektedir.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme