• Haberler
  • Gündem
  • DSÖ: Avrupa'da sıcaklar yılda 175 binden fazla kişinin hayatına mal oluyor

DSÖ: Avrupa'da sıcaklar yılda 175 binden fazla kişinin hayatına mal oluyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 2000 ile 2019 yılları arasında dünya çapında yılda yaklaşık 489 bin ölümün sıcaklıklar nedeniyle oluştuğunu belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 2000 ile 2019 yılları arasında dünya çapında yılda yaklaşık 489 bin ölümün sıcaklıklar nedeniyle oluştuğunu belirtti.

Politico gazetesinin DSÖ'den aktardığı verilere göre 2000 ile 2019 yılları arasında sıcaklık dünya çapında yılda yaklaşık 489 bin ölüme neden olurken bunun yüzde 36'sı yani 176 bini Avrupa'da meydana geldi.

DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, "Sıcaklık stresi, Avrupa Bölgesi'nde iklim bağlantılı ölümlerin önde gelen nedeni haline geldi" dedi.

Kluge, yüksek sıcaklıkların, diyabetle ilişkili olanlar da dahil olmak üzere kronik hastalıkların alevlenmesine yol açabileceğini ve aynı zamanda ruh sağlığını da olumsuz etkileyebileceğini belirtti.

DSÖ raporuna göre, son yirmi yılda Avrupa'da sıcaktan kaynaklanan ölümlerin sayısı yaklaşık yüzde 30 arttı.

Kuruluş, Avrupa'nın, ortalama hava sıcaklıklarının küresel ortalamanın iki katı hızla, en hızlı arttığı bölgelerden biri olduğunu belirtiyor.

23 Temmuz'da Avrupa iklim servisi Copernicus, 21 Temmuz'un dünyanın kaydedilen en sıcak günü olduğunu bildirdi. O gün ortalama hava sıcaklığı Temmuz 2023 rekorunu aşarak 17,09 dereceye ulaştı. (İLKHA)

Bakmadan Geçme