Elazığ, 39 Ünlü Akademisyen, Yazar Ve Uzmanı Ağırlıyor

Kültür-sanat çalışmalarıyla 2018 yılında Elazığ'da adeta bir rüzgar estiren Elazığ Belediyesi, 6 Ekim Cumartesi günü, 39 ünlü akademisyen, yazar ve uzmanı ağırlayacak.

Kültür-sanat çalışmalarıyla 2018 yılında Elazığ’da adeta bir rüzgar estiren Elazığ Belediyesi, 6 Ekim Cumartesi günü, 39 ünlü akademisyen, yazar ve uzmanı ağırlayacak.

Elazığ Belediyesi tarafından, 2018 kültür-sanat yılı etkinlikleri kapsamında Türkiye Yazarlar Birliği işbirliğiyle düzenlenen ‘Şehir Kültürü, Kültürlü Şehir Sempozyumu’nda, şehir, insan ve kültür kavramlarının tarihsel gelişim süreçlerindeki etkileşiminden yola çıkılarak, kültürüyle, sanatıyla, edebiyatıyla devraldığı binlerce yıllık mirasa sahip Harput kültürü farklı yönleriyle değerlendirilecek.

Sempozyumda, tarihsel sürecinden gelen kültür- sanat ve medeniyetin birikimini temsil eden şehirler arasında güçlü birikimiyle bir adım öne çıkan Harput’un kültürel ve sanatsal değerlerinin yanı sıra şehirler, küreselleşmenin etkileri ve sosyal boyutlarıyla da değerlendirilecek.

Belediye Kültür Merkezi ve Belediye Hazar Salonu’nda eş zamanlı, 6 ayrı oturum şeklinde düzenlenecek sempozyuma, Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı, yazar ve fikir adamı D. Mehmet Doğan başta olmak üzere 39 ünlü uzman, akademisyen ve yazar farklı konulardaki sunumlarıyla katılacak.

 

BAŞKAN YANILMAZ:“ELAZIĞ VİZYON SAHİBİ BİR ŞEHİRDİR”

Elazığ’ın mirasını devraldığı binlerce yıllık medeniyet merkezi Harput’uyla vizyon sahibi bir şehir olduğuna vurgu yapan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Başlattığımız çalışmalarla yeniden eski ve görkemli günlerine dönme seyrini yaşayan Anadolu’nun en eski yerleşme birimlerinden biri olan Harput, sahip olduğu manevi kültür mirasıyla gelecek binlerce yıla daha ışık tutmaya muktedirdir. Pek çok medeniyeti bağrında yeşerten Harput’un tarihi-kültürel mirası, edebiyatı, musikisi ve tarihi dokusunun tanınması, yaşatılması ve tüm dünya tarafından bilinirliğinin sağlanması hepimizin geleceğe olan sorumluluğudur.

Ana gayemiz ise tarihini bilen ve yaşatan nesiller yetiştirmektir.

2014 yılından itibaren bu şehri kültürüyle, sanatıyla, edebiyatıyla, tarihsel değerleriyle geleceğe taşımanın gayreti içinde olduk. Bu şehirde yaşayan her bir bireyin kentsel doku içinde hak ettiği şekilde yaşam alanı bulmasının gayreti içinde olduk. Hayata geçirdiğimiz sosyo-kültürel çalışmalarla kentlilik bilincinin oluşmasına katkı sağladık. Bu doğrultuda hem soyut, hem de somut kültürel mirasımızı özenle koruyup, yaşatmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

“Şehrin tanıtımına gelişimine katkı sağlayacak her çalışma çok adım bizim için değerlidir.”

Elazığ’ın tarihi, doğal bütün güzelliklerinin yanı sıra kültürel, folklorik, turistik değerlerinin yaşatılması ve tanıtılmasına katkı sağlamak amacıyla yerel ve ulusal boyutlu organizasyonlara özel önem verdiklerinin altını çizen Başkan Yanılmaz, “Akademisyen ve yazarlarımızın katılımyla düzenleyeceğimiz ‘Şehir Kültürü, Kültürlü Şehir Sempozyumu’ hem bakış açımıza yeni pencereler açacak, hem de sahip olduğumuz değerlerin tanıtımına katkı sağlayacaktır. Şehrimiz adına son derece anlamlı olan sempozyuma hemşehrilerimin özel önem vermelerini rica ediyor, katılımlarını bekliyorum.” dedi.

Bakmadan Geçme