Elazığ'daki girişimci kadınlara ilham verdiler

TÜRKONFED ve İş Bankası iş birliği ile yürütülen Girişimde Kadın Gücü projesinin Elazığ etkinliği yapıldı

TÜRKONFED yürütücülüğünde, Türkiye İş Bankası desteği ile girişimci kadınların iş geliştirme süreçlerine daha hızlı ayak uydurmalarına destek olmak amacıyla yürütülen Girişimde Kadın Gücü projesi kapsamında Elazığ’da ‘İlham Buluşması’ etkinliği düzenlendi. TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İDK Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Türkiye’nin kalkınma yolculuğunun ivme kazanması için kadınların ekonomiden siyasete hayatın tüm alanlarına katılması gerektiğini söylerken İş Bankası KOBİ ve İşletme Bankacılığı Pazarlama Bölümü Birim Müdürü Nazlı Coşkun ise kuruluş ilkeleri paralelinde; daha iyi, daha yaşanabilir bir dünya için, daha çok kadının ekonomik hayata katılmasının, kadının toplumdaki yerinin iyileştirilmesinin şartı olduğunu düşündüklerini ve çalışmalarını bu anlayışla sürdürdüklerini belirtti.

20 Kasım 2024 - Elazığ / Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) yürütücülüğünde, Türkiye İş Bankası desteği ile girişimci kadınların değişen ve dijitalleşen dünyada iş geliştirme süreçlerine daha hızlı ayak uydurmalarına destek olmak amacıyla düzenlenen Girişimde Kadın Gücü projesi kapsamında Elazığ’da ‘İlham Buluşması’ gerçekleştirildi. Fırat Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (FIRATSİFED) ev sahipliğinde yapılan etkinliğe Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, FIRATSİFED Başkanı, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İş Dünyasında Kadın Komisyonu (İDK) Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık ve İş Bankası KOBİ ve İşletme Bankacılığı Pazarlama Bölümü Birim Müdürü Nazlı Coşkun başta olmak üzere kamu, yerel yönetimler, özel sektör ve STK temsilcileri katılım gösterdi.

Prof. Dr. Yasemin Açık: “Bölgedeki göstergeleri iyileştirecek yatırımlara ihtiyacımız var”
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İDK Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, başkanı olduğu FIRATSİFED’in kapsadığı Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli illerinin sosyoekonomik durumu hakkında bilgi verdi. Malatya ve Elazığ’daki ticari faaliyetlerin geçen yıl yaşanan deprem felaketinin ardından sekteye uğradığını belirten Prof. Dr. Açık, Bingöl ve Tunceli için de yatırım alanı ile altyapı eksikliklerine dikkat çekti. Bölgenin gelişimi ve rekabetçiliğinin artması için sadece fiziksel yatırımların yeterli olmadığını söyleyen Açık, “Aynı zamanda sosyal sermayeye, insan kaynağına ve makroekonomik göstergeleri iyileştirici yatırımlara da ihtiyaç var. Bunun için de kamu ve özel sektör yöneticileri, iş dünyası ve sivil toplum örgütlerinin multidisipliner bir yaklaşımla yoğun emek vereceklerine olan inancımız tamdır” dedi.

“Girişimci kadın oranını yüzde 14 seviyesinden yüzde 35’lere çıkarmalıyız”
Türkiye’nin kalkınma yolculuğunun toplumun yarısını oluşturan kadınların, sosyal, ekonomik, siyasal ve kültürel alanlar gibi hayatın tüm alanlarına etkin ve yetkin bir şekilde katılımı ile ivme kazanacağına vurgu yapan Prof. Dr. Açık şöyle devam etti; “TÜRKONFED olarak tam eşitlikçi bir anlayışın tesisi için kadın erkek birlikte toplumsal dönüşümü başlatabileceğimizi söylem kadar eylemlerimiz ile de ortaya koyuyoruz. Ülkemizin en büyük örgütlü kadın gücü olduğumuzun bilinci ve sorumluluğuyla girişimci kadınların artması ve güçlenmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Girişimde Kadın Gücü projemiz de ülkemizdeki girişimci kadınlara doğrudan fayda sağlamanın yanı sıra bu kadınları rol model alan girişimci kadın adaylarına da ilham veriyor. Nihai olarak kazanan ise ülkemizin girişimcilik kültürü ve bu kültür içerisinde kendisine bir kariyer ve yaşam olanağı yaratmak isteyen tüm kadınlardır. Ancak -Ülkemizde girişimci kadın oranı yüzde 14’ler seviyesinde seyrediyor. Her ne kadar girişimcilik dünyasında kadınlar, son yıllarda güçlü bir şekilde kendini hissettiriyor olsa da bu oran Türkiye'nin sürdürülebilir büyümesi açısından yeterli değil. Girişimci kadınların Türkiye'deki girişimcilik ekosistemindeki payının daha da artması gerekiyor. Hedefimiz dünya ortalaması olan yüzde 35 seviyesine ulaşmak olmalıdır. Girişimcilik dünyasında ve istihdamda kadın oranı güçlü olan ülkeler, her alanda dayanıklılığını da artırıyor. İçinden geçtiğimiz çoklu krizler ve afetler çağında, kadının güçlendirilmesi toparlanmayı ve ilerlemeyi de sağlıyor.”

Nazlı Coşkun: “Ülke ekonomisinde girişimci kadınların yerini artırabilmek, daha çok girişimci kadın adayına umut olabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz”

İş Bankası KOBİ ve İşletme Bankacılığı Pazarlama Bölümü Birim Müdürü Nazlı Coşkun konuşmasında, “Kuruluş ilkelerimiz paralelinde; daha iyi, daha yaşanabilir bir dünya için, daha çok kadının ekonomik hayata katılmasının, kadının toplumdaki yerinin iyileştirilmesinin şartı olduğunu düşünüyor ve çalışmalarımızı bu anlayışla sürdürüyoruz. TÜRKONFED ile birlikte 2021 yılında başlattığımız Girişimde Kadın Gücü projemizin 2021-2023 yıllarını kapsayan döneminde 5 binden fazla girişimci ve girişimci adayı kadına ulaşarak onları finansal okuryazarlık gelişimi konusunda destekledik. 50 girişimci kadına mentörlük desteği sağladığımız projemizin ilk fazını başarıyla tamamlayan 3 girişimci kadınla birlikte Silikon Vadisi’ni ziyaret ederek teknoloji ve inovasyon alanında ufuk açıcı görüşmeler gerçekleştirerek onların global iş bağlantıları kurmalarına olanak sunduk. 2024-2026 yıllarını kapsayan projemizin ikinci döneminde 6.500 girişimci kadın ve adayına ulaşma hedefimiz doğrultusunda, onların geleceğe güçlü adımlarla ilerlemesinde destek olacak çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi

Hikayeleriyle ilham verdiler
Açılış konuşmalarının ardından GKG Program Direktörü Nazan Butuner projenin amacı ve hedefleri, İş Bankası KOBİ ve İşletme Bankacılığı Pazarlama Bölümü Müdür Yardımcısı Elif Koç Özkul da bankanın girişimci kadınlara yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Yasemin Açık’ın moderatörlüğünde düzenlenen ‘İlham Buluşması’ panelinde ise The House Cafe Kurucu Ortağı Canan Özdemir, Kadoil Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nergiz Kadooğlu Çifçi ile Nilus Mühendislik Kurucusu ve CEO’su Damla Uluocak kendi girişimcilik öykülerini anlatarak tecrübelerini paylaştı. 

6.500 girişimci ve girişimci adayı kadına ulaşılacak
2021 yılında başlatılan Girişimde Kadın Gücü projesinin 2024-2026 yılları arasını kapsayan yeni döneminde ise 81 ilde yüz yüze verilecek eğitimlerin yanı sıra eğitim portalı ve çevrim içi platform üzerinden 6.500 girişimci ve girişimci adayı kadına ulaşılması hedefleniyor. Tasarım odaklı düşünme eğitimleri, podcast kayıtları, üretici kadınlar ile satın alma günleri, mentörlük programları ve girişimci kadınlar ile ilham buluşmaları ile kadınlar arasındaki iletişim köprüsü güçlendiriliyor. Proje kapsamında ayrıca eğitimlere katılan 100 girişimci kadına 3 ay boyunca sektöründe başarılı kadınlar ve alanında uzman kişiler tarafından mentörlük desteği verilecek. Türkiye İş Bankası ise 100 girişimci kadına iş geliştirme desteği sağlayacak. 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme