• Haberler
  • Malatya
  • Erkoç: Hizmet kalitemizi yukarılara taşımayı sürdüreceğiz

Erkoç: Hizmet kalitemizi yukarılara taşımayı sürdüreceğiz

Erkoç: Hizmet kalitemizi yukarılara taşımayı sürdüreceğiz

Yıllardır başarılı çalışmaları ve mütevazı kişiliği ile yapmış olduğu bütün görevlerini layıkıyla yerine getiren MOTAŞ Genel Müdürü Cemal Erkoç Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın A takımında yer alıyor. 
Erkoç " İmkânlar elverdikçe, gücümüz yettikçe hizmet kalitemizi yukarılara taşımayı sürdüreceğiz. Büyükşehir belediyemiz tarafından içme suyu isale hattı üzerinde inşa edilen Hidroelektrik Santralimizde ürettiğimiz elektriği toplu taşıma hattımız ve Trambüs araçlarımızda kullanıyoruz, yenilenebilir enerji kaynaklarımızla bütçemizde tasarruf sağlıyoruz.  Biz biliyoruz ki halkımız daha iyi bir hizmete layıktır. Bizler halka hizmet etmek için buradayız. Kapımızda telefonumuz ’da halkımıza 7/24 açık. Bütün çabamız ve gayretimiz halkımıza daha kaliteli ve konforlu bir hizmet sunmak için" dedi.
Motaş Genel Müdürü Cemal Erkoç ile Çalışmalar, toplu taşıma araçları, personel sayısı, zam ve Büyükşehir belediye başkanı Selahattin Gürkan ile ilgili bir söyleşi gerçekleştirdik. Bu özel söyleşiyi siz değerli okurlarımız için haberleştirdik.

KENDİ ENERJİMİZİ ÜRETECEĞİZ

Çalışmalarınız Hakkında Neler Söylemek İstersiniz? 

Erkoç: Öncelikle sizlere teşekkür ederim. 2021 yılı 2020 yılına göre biraz daha sıkıntılı geçti. Bunun sebebi ’de dünyayı etkisi altına alan pandemiden dolayı sıkıntılı geçti. Pandemi ile birlikte bütün dünyada artan enerji ve akaryakıt fiyatları hepimizi çok zor durumda bıraktı. Pandemiden dolayı yolcu sayılarında çok büyük bir düşüş yaşandı. Buna birde sokağa çıkma yasakları eklenince araçlarımız nerede ise boş gidip boş geliyordu. Buda bize çok büyük maliyetler yükledi. Yasakların bitmesi ile birlikte biz normal zamanlarda aylık 200 bin yolcu taşırken pandemi ile birlikte bu sayı 25 binlere kadar düştü. Ne olursa olsun bu bizim yapmamız gereken bir kamu hizmetidir. Dünya geneli artan enerji ve akaryakıt maliyetleri bizleri çok fazla etkileyince bizlerde fiyatlarımıza yansıtmak zorunda kaldık. 2021 yılında Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Selahattin Gürkan başkanımızın destekleri ile 20 tane yeni sıfır araç aldık ve halkımızın hizmetine sunduk. Enerji giderlerimiz için yeni yapmış olduğumuz kuyuönü’ndeki Hidroelektrik santralini tamamlayarak devreye aldık. Trambüsün yakıt gideri elektrik olduğu için buradaki Hidroelektrik santralimiz trambüsün enerji giderlerinin bir kısmını karşılamaya başladı. Pandemiden dolayı yedek parça fiyatları da çok yükseldi. Enerji, akaryakıt ve yedek parça fiyatları çok yükselince bizlerde toplu taşımalara fiyat olarak yansıtmak zorunda kaldık. Hizmet yapmış olduğunuz bir noktada kolay kolay kimse zam yapmayı düşünemez ama günümüz koşullarında zam yapmak zorunda kalıyorsunuz. Bu zammı mümkün olduğunca asgari seviyede tutmaya çalıştık. Toplu taşımayı sadece biz taşımıyoruz. Bizim paydaşlarımız olan özel halk otobüsleri de toplu taşıma yapıyorlar. Dünya geneli artan fiyatlar karşısında özel halk otobüs sahipleri de çok büyük sıkıntılar yaşıyorlar. Bu durum karşısında fiyatlara yansıması gerekiyordu ve bir fiyat ayarlaması yapıldı. Yapmış olduğumuz zam tamamen maliyetleri karşıladı mı? Hayır karşılamadı. Sistemin ve çarkın dönebilmesi için bu fiyat ayarlamasının yapılması gerekiyordu ve yapıldı. Bütün bu olumsuzluklara rağmen sağ olsun Selahattin başkanımızın da destekleri ile hizmet yapmaya devam ettik. Bu kış olağanüstü yağan kardan dolayı sıkıntılar yaşadık. Kapanan yolların açılması için mesai arkadaşlarımızla birlikte bizde gece yarılarına kadar yollardaydık. Amacımız yolların bir an önce açılması ve halkımıza hizmet etmekti. Büyükşehir belediyemiz ile birlikte ana arter yollarımızı en kısa sürede açarak toplu taşıma hususunda gayret gösterdik ve başarılı olduğumuza da inanıyorum. Vatandaşlarımızdan da şikâyetlerde aldık. Vatandaşlarımızda haklı ama bu şikâyetlere en kısa sürede çözüm bulduk. Bizler Halkımıza hizmet etmek için gece gündüz çalışıyoruz ve kapımız da herkese açık. 

25 ADET TRAMBÜS ALACAĞIZ

Kaç adet araçla hizmet veriyorsunuz?

Erkoç: Planlama yaparken araçlarımızı da yenilemeyi düşünüyoruz. Halkımızın daha konforlu, temiz ve güvenli araçlarda yolculuk yapması önemli. Bize yeni araçlar gider olarak da eski araçlara göre daha az maliyet getiriyor. Selahattin başkanımızın da bu konuda bize desteği çok büyük. Yeni planlama ve büyük projelerimiz var. Malatya’nın ana arterlerinde toplu taşıma yani trambüs sistemini kuşak yollarıyla birlikte yaparak, Malatya'nın bir ucundan diğer ucuna toplu taşıma sistemini trambüslerle yapmayı planlıyoruz. Bu projemizi hazırladık. Kaynağı için de sayın başkanımızın girişimleri var ve kaynağını da halledersek Güney ve Kuzey kuşak yollarını ihtiva eden projeyi uygulamaya geçirirsek Malatya'nın geleceğine yönelik toplu taşıma sistemini şehre entegre etmiş olacağız. Bizim en büyük giderimiz akaryakıt. Trambüsün yakıtı elektrik olduğu için her projenin içine güneş enerjisi santralleri projesini kurduk. Biz güneş enerjisi santralleri ile burada tüketeceğimiz enerjiyi üretmeyi planlıyoruz. Biz bu projelerimizi yaparsak sıfır yakıtla yolcu taşıyacağız ve buda daha uygun fiyata yolcu taşıyacağımız anlamına gelir. Bu şekilde projelerimiz var ve inşallah 2022 yılında başlarız diye düşünüyoruz. Bununla birlikte GES VE HES projelerimizi de tamamlayınca halkımıza daha uygun fiyatlarla toplu taşıma hizmeti vereceğiz diye düşünüyorum. Biz şuanda 135 tane otobüs ve 22 adet trambüsle hizmet veriyoruz. Ayrıca paydaşımız olan 118 adet de halk otobüsü sistemde görev yapıyor. Araç açısında sıkıntımız yok. Yapacağımız yeni projemizle birlikte 25 adet daha yeni tarmbüs alacağız. Bu yeni araçlarımızı da alırsak araçlarımızın yaş ortalamasını da düşürmüş olacağız.  Yeni alacağımız araçlarımızla birlikte daha konforlu bir hizmet sunmuş olacağız.

KİMSEYİ İŞTEN ÇIKARMADIK

Kaç Personelinizin var?

Erkoç: Motaş olarak bünyemizde 454 personelimiz var. Personel sayısında arttırmaya gitmedik. Şuan için yeterli bir sayıdayız. Kimseyi işten çıkarmadık.

SELAHATTİN BAŞKAN MALATYA İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS

 Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile ilgili neler söylemek istersiniz?

Erkoç: Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan gerçekten çok çalışkan, gece gündüz demeden hafta sonu tatil demeden sürekli çalışan bir büyüğümüz ve başkanımız. Gerçekten kendisini takdir ediyoruz. Bizde kendisine aynı oranda eşlik etmeye çalışıyoruz. Ama Selahattin Başkanımızın enerjisine ulaşmak gerçekten çok zor. Gerçekten çok gayretli bir kişilik sahibi. İnşallah kendisini mahcup etmeden burada Malatya'mıza en iyi hizmeti vermek için elimizden gelen çabayı gösteririz. Kendisini mahcup etmeyiz diye düşünüyorum. Bence Selahattin başkan Malatya için çok büyük bir değer ve şans çünkü tek derdi Malatya ya hizmet etmek. Malatya'nın yıllardır çözülemeyen bütün sorunlarına çözüm buluyor. Vagon Fabrikası, Yimpaş, kaldırılan şoför okulunun yerine yapılması planlanan özel hareket merkezi gibi birçok konuda Selahattin başkanımızın emeği büyük. Selahattin başkanımızla çalışmak kolay değil çünkü çok çalışkan bir insan ve kendisi ile birlikte çalışan insanlarında aynı şekilde çalışkan olmasını istiyor. Bizlerde kendisine ayak uydurmaya çalışıyoruz.  Selahattin Başkan Malatya'yı emin adımlarla geleceğe hazırlıyor. Bizlerde başkanımızın her daim yanında olmaya özen gösteriyoruz. 

HALKIMIZA HİZMET ETMEK İÇİN BURADAYIZ

Malatyalı hemşerilerinize iletmek istediğiniz bir mesajınız var mı?

Erkoç: Geldiğimizde özellikle erişe bilirlik noktasında geçmişte yaşanan sıkıntıların olmaması için vatandaşla halkla iç içe olan bir insanım. Geçmişte TEDAŞ’ta görev yaptığım zamanda buna çok özen gösterdim. Benim telefonum bütün muhtarlarda var. Bana 24 saat isteyen istediği zaman ulaşabiliyor. Müsait olmasam bile tekrar dönüş sağlıyorum. Her sorunu bizzat birinci elden duyup ve bununla ilgili tedbirler almaya çalışıyorum. Mutlaka eksiğimiz kusurumuz olabilir ama niyetimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Malatya ya toplu taşıma adına daha iyi hizmet verebilmek adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Kapımızda telefonumuzda 7/24 herkese açıktır. Bütün hemşerilerimi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Haber: Erdal ÖZTÜRK

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme