' Erzurum Tanıtım Günleri' için geri sayım başladı.

' Erzurum Tanıtım Günleri' için geri sayım başladı.


Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Turizm İl Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, düzenlenen Erzurum Tanıtım Günleri'nin  bu yıl üçüncüsü 6-9 Ekim tarihleri arasında Maltepe Etkinlik alanında yapılacak. 

Erzurum'un tarihine, turizmine, doğasına ve kültürüne ait çeşitli yemeklerinde bulunduğu etkinlikte yerel sanatçılarda birbirinden güzel şarkılarla adından söz ettirecek. 

Açılış Töreni Cumartesi Günü yapılacak 

Etkinliğin açılış töreni, 8 Ekim Cumartesi günü, Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İlçe Belediyeleri, Mülki ve Mahalli Yöneticiler, Erzurum Milletvekilleri, Siyasiler, Bürokratlar, STK temsilcileri, Erzurum Sevdalıları ve misafirlerin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Erzurum Tanıtım Günleri’nin Kültür ve Sanat Şöleni şeklinde gerçekleşeceğini ifade eden ERKON Genel Başkanı Mustafa Macit, tanıtım günlerinin amacının Erzurum ruhunu yaşatmak olduğunu söyledi.

Hazırlıklar tamamlandı 

Erzurumluların yaşadıkları yere değer kattığını da kaydeden Genel Başkan Macit, “‘Kadim Şehir Erzurum Tanıtım Günleri’nde Erzurum Kültürünün tanıtılmasının yanı sıra Gurbette Yaşayan Erzurumluları özledikleri Erzurum kültür ve değerleri ile buluşturmayı hedeflediklerini söyledi. 

Düzenlenen etkinlikle Erzurumluların özlem gidereceğini, alışılmışın dışında çok farklı bir organizasyona imza atacaklarını ifade eden Genel Başkan Macit, Erzurum Konfederasyonu olarak ‘Kadim Şehir Erzurum Tanıtım Günleri’ ile ilgili gerekli izin ve yer tahsisi çalışmalarını tamamladıklarını kaydetti. 

Tanıtım günlerinin amacının Erzurum ruhunu yaşatmak olduğunu ifade eden Genel Başkan Macit; Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'le görüştüklerini istişare ettiklerini belirtti.

Macit, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’yi ziyaret ederek istişarede bulunduklarını söyledi. 


Erzurum Konfederasyonu’nun Avrupa ve Balkanlarda da örgütlendiğini anlatan Macit, “Erzurum Konfederasyonunun Avrupa ve Balkanlarda başlattığımız  ‘AVRUPA  ERZURUMLULAR BİRLİĞİ’ yapılanmasında bu güne kadar, 13 ülke ve 2 bölge  Koordinatörü ile Temsilciler atandı.” Açıklamasını yaptı.

İstişareye önem veriyoruz 


Erzurumluların yaşadıkları yere değer kattığını da kaydeden Macit, “‘Kadim Şehir Erzurum Tanıtım Günleri’nde Erzurum Kültürünün tanıtılmasının yanı sıra Gurbette Yaşayan Erzurumluları özledikleri Erzurum kültür ve değerleri ile buluşturmayı hedefliyoruz.‘Her şey Erzurum için, Erzurumlu için’ duygusuyla çalışıyoruz. İstişareye önem veriyoruz. İki kez büyük başarı ile tamamladığımız ve bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz ‘Kadim Şehir Erzurum Tanıtım Günleri’ için çok dikkatle hazırlanıyoruz. Erzurumlu Sivil Toplum Kuruluşları yöneticileriyle bir araya gelip tavsiye ve görüşlerini alarak hep birlikte en iyi sonucun alınması İçin geniş tabanlı bir çalışma yaptık. Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Turizm İl Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, 06- 09 Ekim tarihlerinde Maltepe Etkinlik Alanında özenle gerçekleştireceğimiz ERZURUM Günleri’ne tüm hemşerilerimiz ve İstanbul Halkı davetlidir.” dedi

Birliktelik ve beraberlik vurgusu 

Türkiye’nin neresinde olursa olsun Erzurum’a ve Erzurumluya hizmet amaçlı kurulmuş tüm STK’larla dayanışma içerisinde çalıştıklarını belirten Genel Başkan Mustafa Macit, “ERKON, her geçen gün hizmet halkalarını genişletip, tüm Erzurum sevdalıları ile el ele veriyor. ERKON, beklenen özlenen birlik ve beraberliği sağlıyor. Ülkenin tamamını kapsayan hizmet anlayışımız, taşarak yurt dışına kadar ulaştı.

Erzurum Konfederasyonu olarak Avrupa ve Balkanlarda da örgütleniyoruz. ERKON; Yönetim Kurulumuzun 2021 yılında almış olduğu kararla Avrupa ya açıldı. 

Avrupa ve Balkan ülkelerinde dernek, temsilcilik kurulması için Hafız Karadağ Avrupa Genel Koordinatörü olarak atandı. Almanya`nın Hannover şehrinde Avrupa Erzurumlular Birliği kuruldu. Avusturya Koordinatörü olarak Oktay Toga atandı.

Balkan ülkelerinde, Polonya temsilcisi olarak Ebubekir Taşçı, Bulgaristan temsilcisi olarak Murat Karadağ, Romanya temsilcisi olarak İsa Kaya atandı.

Erzurum Konfederasyonunun Avrupa ve Balkanlarda başlattığımız ‘AVRUPA ERZURUMLULAR BİRLİĞİ’ yapılanmasında bu güne kadar, 13 ülke ve 2 bölge Koordinatörü ile Temsilciler atandı.” 

Kenetlenelim güçlü olalım

Erzurumluların birlik beraberlik içinde hareket etmeleri gerektiğini dile getiren ERKON Genel Başkanı Mustafa Macit, “ERKON Erzurumlu Sivil Toplum Kuruluşlarının üst çatısı durumundadır. Erzurum tarihinde kurulan ilk konfederasyondur. Federasyon, Dernek ve tüm STK’larla seviyeli diyalog içinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Hepimiz bu çatı altında güçlü bir şekilde hareket etmemiz gerekiyor. Birbirimizi sevelim, kusurumuzu aramayalım, kenetlenelim, güçlü olalım.” diye konuştu

Hizmet yolculuğumuz devam ediyor

ERKON’un Erzurum’un kalkınması ve Erzurumlunun güçlenmesi için çalışmalar yaptığını anlatan Başkan Mustafa Macit; “2018 tarihinde Erzurum’un ilk Konfederasyonu olarak İstanbul’da kurulan Erzurum Konfederasyonu (ERKON) her geçen gün bünyesine yeni Federasyonlar katarak Türkiye`de tüm Erzurum STK`larının çatısı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Erzurum için yapacağımız çok sayıda projelerimiz var.

Erkon yönetim kurulu olarak Erzurumluya yakışır bir hizmet anlayışıyla bu koca metropolde ve ülke genelinde güçlü bir lobiye kavuşacağız. Artık Erzurum’un siyasetçisi, bürokratı, sanatçısı, sporcusu, iş adamları, STK’ları, cemiyetleri, kendisini yalnız hissetmeyecek.” İfadelerine yer verdi.

Lobi gücü önemli 

ERKON’un faaliyetleri ve önümüzdeki dönemde planlanan çalışmalarını anlatan ERKON Genel Başkan Mustafa Macit; “İlimiz Erzurum yıllardan beri göç veriyor. Göçün önlenmesi, ekonominin daha canlı hale gelmesi ve yatırımların teşviki için çalışmalar yapılması gerekiyor.” Dedi.

Erzurum’da yatırımlar yapılması ve ekonominin daha canlı hale gelmesi için güçlü bir lobi oluşturulması gerektiğinin altını çizen Başkan Mustafa Macit; “Bu lobinin oluşması güçlü STK’lar ile mümkündür. Biz bunu gerçekleştirmek için dernekleri bir araya getirip federasyonlar kurduk. Federasyonların bir araya gelmesi ile ERKON Erzurum Konfederasyonu kuruldu. Kısa zamanda hızlı mesafe aldık.”

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme