Eşini Atayınca Üniversite Karıştı..!

Eşini Atayınca Üniversite Karıştı..!

Türkiye Gündemin’de Yankı Bulan Ve Ulusal Medyada Yer Alan ,Ankara’da Bir Vakıf Üniversitesi Rektörü Mustafa Paç’ın , eşi Ayşenur Paç’ı öğretim üyesi olarak atayınca üniversite yönetimi karıştı.

Ankara’da bir vakıf üniversitesi Rektörünün Mütevelli Heyet Üyesi olan eşini, Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliğine aykırı olarak usulsüz şekilde Akademik Kadroya atadığı iddialarının ardından üniversite ce eğitim camiyası karıştı.

Ayşenur Paç’ın yapılan ataması , 27 gün sonra iptal edildi.

Mütevelli heyet üyeleri, baglı hiçbir fakülte ve okulda mevzuata göre görev alamıyor.

Üniversitenin Mütevelli Heyet Üyesi olan Prof. Dr. Ayşenur PAÇ’ın, Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 20.Maddesini hiçe sayarak Rektör tarafından, akademik kadroya ataması Tepki çekti.

Rektör Mustafa PAÇ’ın eşine yaptığı bu atama ile ilgili üniversite mütevelli heyeti konuyu Yüksek öğretim denetleme kurulu başkanlığına taşıdı.

YÖK yönetmeliğinin maddeleri hiçe sayılarak yapılan eş atamasına akademik çevreler tepki gösterirken YÖK’ün Rektör Mustafa PAÇ ile ilgili nasıl bir karar alacağı da merak ediliyor.

Mütevelli heyeti rektörü Kınadı... ve eşinin mütevelli heyeti üyeliğini ’de düşürdü.

YÖK yönetmeliği vakıf üniversitesinde görevli akademik personelin Üniversitenin mütevelli heyetinde görev alamayacağını açık ve net bir şekilde ifade ederken Rektörün eşi Prof. dr Ayşenur PAÇ’ın Hem mütevelli heyetinde yer alması hem de Kocası tarafından akademik kadrolarda önemli görevlere atanması Üniversitenin Mütevelli heyeti tarafından ’da Kınandı ve eşinin mütevelli heyeti üyeliğini ’de düşürdü. Edinilen bilgilere göre YÖK’ün konu ile ilgili soruşturma başlattığı konuşuluyor.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme