Eskimalatya (Battalgazi) Yolu Ne Zaman Bitecek?

Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından Mayıs Ayında Bakım onarım çalışması başlatılan Eskimalatya(Battalgazi) yolunda çalışmaların durması vatandaşları çileden çıkarıyor.

Eskimalatya yolunda birkaç ay önce başlatılan Yol Bakım ve Onarım çalışmalarının bitmemesi vatandaşın tepkisine neden oluyor
        Yolun tek şeritten verildiği Eski Malatya (Battalgazi ) yolunda çoğu zaman kazalara  sebebiyet vermesi dikkatlerden kaçmaz iken Mayıs Ayında Karayolları bölge müdürlüğü tarafından yapılan çalışmaların durma noktasına gelmesi ve bitirilmiş olmaması vatandaşların tepkisini artırmaya devam ediyor.
Eskiden Kırkgöz köprüsüyle birlikte Sivas’a giden güzergah olarak ta yıllarca kullanılan Baskil Feribot iskelesi olmak üzere, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Yerleşkesi, Tren Köprüsü ve İstasyonu gibi Baskil ve Malatya’yı birbirine bağlayan daha bir çok önemli güzergahı bünyesinde barındırarak ulaşımlarını sağlayan Eski Malatya (Battalgazi ) yolunun Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından  bakım ve onarım çalışmalarına  acilen başlaması ve mağduriyetlerin kısa zamanda giderilmesi bekleniyor. 
        Özellikle Yazın araç kullanımının 10 kat arttığı yolda Kayısı dönemi olması, sebze ve meyvelerin hasat dönemine denk gelmesiyle birlikte yol sorunu giderek büyümeye devam ediyor. Yılın her günü çok aktif kullanılan Eski Malatya (Battalgazi ) yolundaki çalışmalar ne zaman başlayıp, ne zaman bitecek  diye soran vatandaş, Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından çalışmaların acilen başlatılmasını bekliyor.

Bakmadan Geçme