• Haberler
  • Gündem
  • Eylülde 1 milyar 54 milyon lira Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi hesaplara yatırıldı

Eylülde 1 milyar 54 milyon lira Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi hesaplara yatırıldı

Eylülde 1 milyar 54 milyon lira Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi hesaplara yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Eylül ayında 1 milyar 54 milyon lira Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi yapıldığını açıkladı. Bu ödemelerle ailelerin çocuklarının sosyal ve eğitim ihtiyaçlarını karşılamalarına destek olunacak.

Bakan Göktaş, Antakya’daki Serdar Demir Çocuk Evleri Sitesi'nin açılışında çocuklara güvenli ve sıcak bir yaşam alanı sunacaklarını belirtti. Yeni çocuk evleri, çocukların hem fiziksel hem de duygusal ihtiyaçlarını karşılayacak ve çeşitli sosyal ve sportif etkinlikler sunacak.

Türkiye genelinde 14 bin 659 çocuk, sevgi dolu bir aile ortamında büyütülüyor. Hatay’daki yeni çocuk evleri sitesi bu sayıyı 80 çocuk daha artıracak. Göktaş, çocukların sağlıklı bir çevrede büyümelerini sağlamak ve eğitimlerini desteklemek için çeşitli projeler yürüttüklerini vurguladı.

Sosyal ve Ekonomik Destek Programı, ailelerin ve çocukların gelişimine katkı sunmayı hedefliyor. Program sayesinde çocukların bireysel ve sosyal becerilerini artırmak için çeşitli destekler sağlanıyor. (İLKHA) 

Bakmadan Geçme