• Haberler
  • Gündem
  • Fendoğlu TBMM Genel Kurulunda Konuştu, 'TMO kuru kayısıyı almalı'

Fendoğlu TBMM Genel Kurulunda Konuştu, 'TMO kuru kayısıyı almalı'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Malatya’daki kayısı üreticisinin Toprak Mahsulleri Ofisinden yeni dönem için alım yapmasını beklediklerini aktararak, bu konuda çalışma yapılmasını istedi.

Milletvekili Fendoğlu, TBMM Genel Kurulunda gündem dışı söz alarak, kayısı üreticisinin sıkıntı, sorun ve taleplerini gündeme getirdi. Fendoğlu, kuru kayısı fiyatlarında gerileme olduğunu, bundan dolayı üreticinin beklentisi olan Toprak Mahsulleri Ofisinin piyasaya girmesi gerektiğine işaret etti. 

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu’nun TBBMM Genel Kuruldaki konuşması şu şekilde, “Malatya'da kayısı hasadı devam ederken görüştüğümüz üreticiler bir önceki yıla kıyasla ürün fiyatlarında önemli bir gerileme yaşandığını belirterek fiyatlarda istikrar beklediklerini söylediler. Dünyadaki kuru kayısı üretiminin yüzde 85’inin yapıldığı Malatya'da kent ekonomisinin lokomotifi olan kayısıda hasat devam ediyor. Fiyatlarda istikrar talep eden üreticiler, bir önceki yıla kıyasla ürün fiyatlarında önemli bir gerileme yaşandığını belirterek istikrar beklediklerini ve Toprak Mahsulleri Ofisinin yeni dönem için alım yapmasını da talep ettiler. Hasat döneminde gerileyen kuru kayısı fiyatlarının çiftçiyi ve üreticiyi mağdur ettiğini, üreticiler kayısının hak ettiği değeri bulmadığını belirterek Toprak Mahsulleri Ofisinden yeni dönem için alım yapmasını beklediklerini rica ettiler. Depreme rağmen zor şartlarda ayakta durmaya çalışan kayısı üreticisine destek sağlanmalı.”

Bakmadan Geçme