• Haberler
  • Malatya
  • Filistinli Aktivist Ebu'l Hasan: siyonist işgalciler Gazze'de çok ağır kayıplar verdi

Filistinli Aktivist Ebu'l Hasan: siyonist işgalciler Gazze'de çok ağır kayıplar verdi

Filistinli Aktivist Ebu'l Hasan: siyonist işgalciler Gazze'de çok ağır kayıplar verdi

Filistinli aktivist ve şehid babası Me'mun Ebu'l Hasan, Kassam'ın askeri açıdan hiçbir sıkıntısının olmadığını ve işgalci siyonistlere çok ağır kayıplar verdirdiğini söyledi.

Aksa Tufanı Operasyonu'ndan 40 gün sonra Kudüs'te düzenlediği istişhad eyleminde 2 siyonisti öldürdükten sonra şehadet parmağı havada kalarak şehid olan Hasan El Me'mun'un babası Filistinli Aktivist Me'mun Ebu'l Hasan, Malatya'da, Kudüs Kardeşlik Platformunun Kürecik NATO Radar Üssü'ne düzenlediği araç konvoyunun ardından burada düzenlenen etkinlikte bir konuşma yaptı.

"Siyonistler Gazze'ye soktuğu bütün mühimmatın, askerin yüzde 30'uzunu kaybetti"

Aksa Tufanı Operasyonu'nun birinci yılını doldurduğunu belirten Filistinli aktivist ve şehid babası Me'mun Ebu'l Hasan, Gazze'deki çatışmaların ve insani krizin boyutlarına dair çarpıcı açıklamalarda bulunarak, "Yüce Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'inde 'sıkıntı, eziyet ve acı çekiyorsanız, biliniz ki sizin düşmanınız siyonist de, yahudi de aynı eziyeti, sıkıntıyı daha fazlasıyla çekmektedir' buyurmaktadır" dedi ve siyonist ordunun Gazze'ye soktuğu mühimmatın ve askerlerin yüzde 30'unu kaybettiğinie vurgu yaptı.

"siyonist rejim Gazze savaşında bin 700'den fazla askerini ve vatandaşlarını kaybetti"

Ebu'l Hasan, "siyonist ordunun, dünyada övündüğü, dünyanın bir numaralı tankı dediği bu tankları, Müslümanlar paçavraya dönüştürüp yok etti. Aksa Tufanı sonrası Gazze savaşında bin 700'den fazla askerini ve gasp edici zalim vatandaşlarını kaybetti. Bu durum, Filistin mücadelesinin gücünü ortaya koymaktadır" şeklinde konuştu. 

"Oğlum, Kassam mücahidi olarak düşmanla savaşırken şehit oldu"

Sadece Gazze'nin değil, Batı Şeria'nın da Komutan Muhammed Ed Deyf'in çağrısına icabet ettiğini ve  bu savaşta Gazze halkının yanında yer aldığını anımsatan Me'mun Ebu'l Hasan, "İşte bu çağrıya cevap veren mücahitlerden 26 yaşındaki evladım Kassam mücahidi, düşmanla savaşırken şehid düştü. Oğlum şehit olduğunda daha yeni evlenmişti. Yeni bir damat idi. Oğlumun beş aylık bir çocuğu vardı. Oğlum, torunuma Yahya Ayyaş'a nispeten ismini Yahya koymuştu. Oğlum Kassam mücahidi olmasının yanında El Halil'de ticaretle uğraşıyordu. Oğlumun iyi bir işi vardı. Düzgün giden bir ticareti vardı, insanların gıpta ettiği bir konumdaydı. Ama o ticaretini bıraktı. Allah için şehit olmaya, kendini adadı. Kudüs için, Gazze için savaştı ve şehit oldu." dedi.

"Gazzeliler de bu süreçte ot yemek durumunda kaldılar!" 

Gazze'deki insani durumu da ayrıntılı bir şekilde aktaran Ebu'l Hasan, "Gazze 42 binden fazla şehit verdi. Yüz binden fazla yaralı var. Gazze'deki binaların ve evlerin yüzde 65'inden fazlası harap oldu ve insanlar dışarıda yatmaktadırlar. Gazzelilerin ilaca ve gıdaya erişiminin engellendi. Tıpkı Peygamber Efendimiz'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Mekke'de zor zamanlar yaşadığı dönemde olduğu gibi, Gazzeliler de bu süreçte ot yemek durumunda kaldılar" ifadelerini kullandı.

"Kassam şimdiye kadar 770 civarında mücahidini şehit vermiştir"

Ebu'l Hasan, savaşın yarattığı sosyal etkileri de dile getirerek, "Bu savaş neticesinde binlerce yetim, on binlerce dul ve mağdur kadın kaldı arkada. Ancak, tüm bu kayıplara ve zulümlere rağmen Kassam mücahitlerinin morali yüksek ve mücadeleye devam ediyorlar. Kassam şimdiye kadar 770 civarında mücahidini şehit vermiştir. Kassam'ın askeri açısından hiçbir sıkıntı yoktur. Gücü devam etmektedir, ayaktadır ve mücadeleye devam ediyor. Kassam'dan bir mücahit şehid olursa binlerce mücahit sırada bekliyor" dedi.

"Kassam mücahitlerinin sevabını almak istiyorsanız, onlara maddi ve manevi destek olunuz"

Son olarak, Müslümanların Gazze ve Mescid-i Aksa için ne yapabileceklerine dair mesaj veren Ebu'l Hasan, "Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de, 'Mallarınızla, canlarınızla Allah yolunda cihat edin.' diye buyuruyor. Resulullah (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Allah'ın bu emrini bize, hayatıyla açıklamıştır. Dolayısıyla sizler, Aksa Tufa'nında yiğitlik gösteren Kassam mücahitlerinin sevabını almak istiyorsanız onlara maddi ve manevi destek olunuz" diyerek çağrıda bulundu. (İLKHA)

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme