Fırat Kalkınma Ajansı Tarafından Desteklenen 'Yaratıcı Geleceğin İzinde' Projemizin İmzaları Atıldı.

Fırat Kalkınma Ajansı Tarafından Desteklenen 'Yaratıcı Geleceğin İzinde' Projemizin İmzaları Atıldı.

Öğretmen, öğrenci ve velilerin teknolojik gelişimlerini desteklemek amacıyla hazırlanan ‘Yaratıcı Geleceğin İzinde’ projemizin imza törenine İl Müdürümüz Behçet Bakır, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr.Abdulvahap Yoğunlu, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Caner Güler katılarak projeyi imzaladılar.
Proje kapsamında öğretmen, öğrenci ve velilere robotik kodlama, yapay zeka, donanım ve yazılım alanlarında 10 gün 80 saat eğitim verilecektir.
Protokolü imzalayarak projenin hayırlara vesile olması temennisinde bulunan İl Müdürümüz Behçet Bakır, “Eğitim dünyası hızla değişmekte ve teknolojinin rolü giderek artmaktadır. Bu değişim, öğrencilerimizi geleceğin teknoloji odaklı dünyasına hazırlama sorumluluğumuzu daha da önemli hale getirmektedir. Bu kapsamda önemli gördüğümüz bu teknolojik yenileşme konusunda çalışmalarımız devam etmektedir. Gerçekleştirmeyi planladığımız robotik kodlama ve yapay zeka eğitim projemizle; Geleceğin teknolojik gelişmelerine ayak uyduracak nitelikli bireyler yetiştirmeyi, öğrencilerimizin teknik becerilerini artırmayı ve yaratıcı düşünme kapasitelerini geliştirmeyi hedeflemektedir. Özellikle öğretmenlerimizin donanım ve beceri kabiliyetlerini artırmak, onların yetiştirdiği öğrencilerin yapacakları tüm çalışmalara ve projelere yansıyacaktır.” dedi.
‘Yaratıcı Geleceğin İzinde’ projemizin koordinatörlüğünü ise Malatya Bilim ve Sanat Merkezi yürütecektir.

Bakmadan Geçme