Gürkan 'Amaç Malatya'yı Daha Güzel Noktalara Taşımak'

Gürkan 'Amaç Malatya'yı Daha Güzel Noktalara Taşımak'

İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu toplantısı geniş bir katılım ile 2022 yılı ilk toplantısını Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayında gerçekleştirdi. 
Malatya Valisi Hulusi Şahin’in il dışında olmasından dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Hakan Ezgi’nin yanısıra Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, il müdürleri, STK Başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluşu Temsilcileri katıldı. 
Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Çetin Şişman, “Gerçekleştireceğimiz istişare toplantımızda 2022 Malatya Tanıtım Günleri ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ın başlatmış olduğu Melita’dan Malatya’ya Arslantepe Buluşmaları etkinliklerimizi bugün burada değerlendireceğiz. Malatya Tanıtım Günleri bu yıl 22- 25 Eylül 2022 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek. Daha güçlü bir tanıtım için bütün paydaşlarımızla birlikte hareket ederek Malatya’mızın tanıtımını en iyi şekilde gerçekleştireceğiz” dedi. 
İl Kültür ve Turizm Müdürü Çetin Şişman’ın konuşmasının ardından Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanı Dr. Murat Kılınç ise Melita’dan Malatya’ya Arslantepe Buluşmaları ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Kılınç, “Bu yıl ikincisini gerçekleştireceğimiz Arslantepe Buluşmaları 17-20 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Arslantepe Buluşmalarına katkı sunacak paydaş kurumlarımız bulunmakta. Arslantepe Buluşmalarında dört ana başlık belirledik. Bunlar Foto Akademi, Posta Sanatı Yarışması, Karma Sergi ve Basma Resim Sergisi. Gerçekleştirilecek olan etkinliklerin tamamında Üniversitelerimizde kendi alanında uzman akademisyenler tarafından değerlendirilecek. Arslantepe Buluşmaları kapsamında farklı birçok etkinliğimiz daha olacak. Bu etkinliklerimiz arasında defile, el emeği göz nuru sergisi, Workshop çalışmaları, Gastronomi ve Konserler yer almaktadır” dedi. 
Toplantının hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise yaptığı konuşmada, “Toplantımızla ilgili olarak arkadaşlarımız tarafından gerekli sunumlar yapıldı. Malatya’nın tanıtımı ile alakalı iki tane çalışma bulunmakta. Bunlardan birincisi İstanbul’da gerçekleştirilen Malatya Tanıtım Günleri. Bir şehrin tanıtılması önemli bir hadisedir. Malatya bir UNESCO süreci yaşadı. Bu süreç 2004 yılında başladı. Malatya’daki tarihi eserleri ayağa kaldırdık. Bu hizmetlerin yanında Türkiye’deki ilk Kültür Envanterini hazırladık. Başarı elde etmek istiyorsak gayretli, çabalı olmalı ve gece gündüz demeden ter akıtmamız lazım. 
Bir şehrin kendi içerisinde tanıtılmasının yanında başka şehirlerde, başka ülkelerde tanıtılması önemlidir. İstanbul gibi metropol bir şehirde Malatya’nın tanıtılıyor olması çok önemlidir. Malatyalıların en fazla yaşadığı il İstanbul’dur. Malatyalı iki sivil toplum kuruluşunun bütün Malatyalı derneklerin Malatya paydasında bir araya getirilmesi çok önemli. Halkla bütünleşmeyen bir faaliyetin başarılı olması da mümkün değildir. İstanbul’da düzenlenecek Malatya Tanıtım Günlerinde özellikle her kesim ve kesitin yoğun bir çalışma içerisinde olması gerekir. Önemli olan Malatya’nın tanıtımı noktasında bir standardı yakalamaktır” dedi. 
Başkan Gürkan toplantının ikinci gündeminin ise Melita’dan Malatya’ya Kültür Sanat Tarih Arkeoloji Günleri Arslantepe Buluşması olduğunu belirterek konuşmasının devamında, “Malatya 1101 yılında 17-18 Eylül itibariyle bir daha düşman eline geçmemek üzere memleketimiz olmuştur. Malatya’nın kurtuluş günü olmaz 1101 Malatya’nın Fetih günü diyoruz. Malatya’nın 921. Fetih yıl dönümünü kutluyoruz biz.  Arslantepe Buluşması ile ilgili olarak da arkadaşlarımız gerekli sunumu yaptılar. Malatya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve diğer paydaşlarımızla birlikte yoğun bir katılımla Malatya’nın 921. Fetih Yılı’nı hep birlikte icra edeceğiz. Bu çalışmaları gerçekleştirirken birlik ve beraberliğimize çok dikkat etmemiz gerekiyor. Önemli olan birlik ve beraberliktir. Bunlar şehrimizin ortak değerleridir Malatya bütününde bütünü bozacak tutum ve davranışlardan kaçınmamız lazım. Gerek Malatya Tanıtım Günleri noktasında gerek Melita’dan Malatya’ya Kültür Sanat Tarih Arkeoloji Günleri Arslantepe Buluşması icrası noktasında güzel çalışmalar yaparsak Malatya’yı daha güzel noktalara taşımış oluruz” şeklinde koşuştu.
Gerçekleştirilen sunumlar ve konuşmaların ardından toplantıya katılan katılımcılar da Malatya’nın tanıtımı noktasında gerçekleştirilecek olan her iki etkinlik ile ilgili fikirlerini dile getirdiler.      
 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme