• Haberler
  • Gündem
  • İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu: İkizce'de adeta bir uydu şehir kuruyoruz

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu: İkizce'de adeta bir uydu şehir kuruyoruz

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu: İkizce'de adeta bir uydu şehir kuruyoruz

Şu anda 11 vilayette en yoğun konut üretilen alanlardan bir tanesinin İkizce bölgesinde olduğunu belirten İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, bölgede ciddi bir altyapının yapıldığını söyledi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere AFAD Başkanı Okay Memiş ile birlikte deprem bölgesi Malatya'ya geldi.

İlk olarak Malatya Valiliğini ziyaret eden Bakan Yardımcısı Karaloğlu, daha sonra gazetecilere açıklamada bulundu.

Bakan Yardımcısı Karaloğlu, "Biz dün AFAD Başkanımız AFAD'dan genel müdürlerimiz, daire başkanlarımızla beraber Kahramanmaraş ilimizdeydik. Özellikle Kahramanmaraş Afrin ve Elbistan bölgesindeki hem devam eden konut alanlarını ziyaret ettik hem de yer seçimi konusunda sorunlu olan mahallelerimizde Kahramanmaraş milletvekillerimiz Kahramanmaraş valimiz ve yerel yöneticilerle beraber incelemelerde bulunduk. Bugün de Malatya ilimizdeyiz. Sayın Valimiz göreve başladıktan sonra ilk defa geliyoruz. Kendisine bir hayırlı olsun ziyaretimiz oldu. Büyükşehir belediye başkanımıza da bir hayırlı olsun dedikten sonra inşallah alana çıkacağız." dedi.

"İkizce'de adeta bir uydu şehir kuruyoruz!"

Öncelikle şehir merkezinde rezerv alanında devam eden hem iş yerleri hem konut alanlarını gezeceklerini kaydeden Karaloğlu, "Sonra toplu konut alanlarına gideceğiz. özellikle İkizce bölgesine gidip, İkizce bölgesinde hem konutlarına yerleşen vatandaşlarımızın bir sorunu var mı yok mu? Onu inceleyeceğiz. Bilindiği üzere şu anda on bir vilayette en yoğun konut ürettiğimiz alanlardan bir tanesi. Bölgede ciddi bir altyapı yapıyoruz. Hem yollarıyla, kanalizasyon sistemiyle, yeni içme suyu kaynaklarıyla, arıtma tesisiyle adeta bir uydu şehir kuruyoruz İkizce'de. Bölgenin altyapılarıyla ilgili, farklı kuruluşlar, DSİ içme suyuyla ilgili çalışmaları yapıyor. İller Bankası, kanalizasyon ve arıtma sistemiyle ilgili çalışmaları var. Karayolları Genel Müdür Müdürlüğümüz, yollar ve yaptığı yolların altındaki altyapılarla ilgili çalışmaları var. Tamamını yerinde inceleyeceğiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bakmadan Geçme