• Haberler
  • Malatya
  • İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu ve AFAD Başkanı Vali Okay Memiş İlimizi Ziyaret Etti

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu ve AFAD Başkanı Vali Okay Memiş İlimizi Ziyaret Etti

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu ve AFAD Başkanı Vali Okay Memiş, çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak üzere ilimizi ziyaret etti.

Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu’nun ilimizdeki inceleme ve programlarına; Vali Seddar Yavuz, Malatya AK Parti Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya MHP Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, AFAD Başkanı Vali Okay Memiş, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın ve kurum müdürleri eşlik etti.
Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu ile AFAD Başkanı Okay Memiş, Vali Seddar Yavuz’u makamında ziyaret ederek, kentte yürütülen hizmetlerle ilgili bilgi aldı.
Valilik makam ziyaretinin ardından basın açıklaması yapan Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu “Değerli basın mensupları, dün AFAD Başkanımızla, genel müdürlerimiz, daire başkanlarımızla Kahramanmaraş ilimizdeydik. Bugün ise Malatya ilimizdeyiz. Sayın Valimiz göreve başladıktan sonra ilk kez Malatya’ya geliyoruz. Kendisine hayırlı olsun dileklerimizi ilettik. Şimdi alana çıkacağız. TOKİ tarafından yapımı devam eden konut ve işyerlerinin bulunduğu alanları ziyaret edeceğiz. Ardından, özellikle İkizce bölgesine gidip, orada konutlara yerleşen vatandaşlarımızın bir sorunu olup olmadığını değerlendireceğiz. İkizce bölgesi, şu anda 11 ilde en yoğun konut üretimi yapılan alanlardan biri. Bölgede ciddi bir altyapı çalışması yürütüyoruz. İkizce Mahallesi'nde yollarıyla, kanalizasyon sistemiyle, yeni içme suyu kaynaklarıyla ve arıtma tesisiyle adeta bir uydu şehir kuruyoruz. İkizce bölgesinin altyapısıyla ilgili farklı kuruluşlar da çalışmalar yapıyor. DSİ, içme suyu ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. İller Bankası, kanalizasyon ve arıtma sistemi ile ilgili çalışmalarını yapıyor. Karayolları Genel Müdürlüğümüz, yollar ve altyapı ile ilgili çalışmaları yürütüyor. Yapılan çalışmaların hepsini yerinde inceleyeceğiz. Sayın Valimize tekrar başarılar diliyorum. İnşallah onun döneminde Malatya'daki işlerimizin hızlanacağına inanıyoruz.” diye konuştu.
İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, AFAD Başkanı Vali Okay Memiş ve Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'i ziyaret ederek, ilimizin son durumu ile ilgili istişare ve değerlendirmelerde bulundu.
Büyükşehir Belediyesi ziyareti sonrası, Bakırcılar Çarşısı inşaat alanında incelemelerde bulunan İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu ve beraberindeki heyet, yetkililerden brifing aldıktan sonra İkizce Kalıcı Deprem Konutları'nda ikamet eden bir aileye misafir olup taleplerini dinledi. Ardından, İkizce Deprem Konutları'nda incelemelerde bulunup yetkililerden bilgi aldı.
Son olarak, Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu Başkanlığında Vali Seddar Yavuz, Malatya AK Parti Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya MHP Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, AFAD Başkanı Vali Okay Memiş ve ilgili kurum amirlerinin katılımıyla, sırasıyla STK Toplantısı ve İl Afet Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Yapılan toplantıların ardından, resmi temaslarını tamamlayan İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, İlimizden ayrıldı.
 

Bakmadan Geçme