İnönü Üniversitesi 14. Uluslararası Kısa Film Festivali'nin Lansman Toplantısı Gerçekleştirildi

İnönü Üniversitesi 14. Uluslararası Kısa Film Festivali'nin Lansman Toplantısı Gerçekleştirildi

İnönü Üniversitesi 14. Uluslararası Kısa Film Festivali’nin Lansman Toplantısı Gerçekleştirildi...

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Sinema Topluluğu’nun birlikte düzenlediği, Malatyalı sinema severleri ünlü sanatçılarla bir araya getiren, İnönü Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Festivali’nin bu yılki programı usta oyuncu Meral Çetinkaya’nın ve Basın Festival Danışmanı Saim Çınar’ın katılımıyla İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen lansman toplantısında basına açıklandı.

 

Toplantıya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkan Vekili Ramazan Yakıcı, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yatkın’ın yanı sıra Malatya yerel basını ve çok sayıda akademisyen ile öğrenci katıldı.

Jüri üyelerinin tanıtımıyla başlayan toplantı festivalin onur konuğu Meral Çetinkaya’nın biyografisinin izlenmesiyle devam etti. Biyografinin gösterilmesinin ardından konuşan usta oyuncu Çetinkaya, Malatya’da olmaktan ve gelenekselleşmiş bir festivalin onur konuğu olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Çetinkaya, kendisini festival lansmanına davet eden Saim Çınar’a teşekkür etti. Usta oyuncu Meral Çetinkaya, eğitimin insan hayatı için çok önemli olduğundan bahsederek sanatçılar olarak savaşsız bir dünyada yaşamayı temenni ettiklerini vurguladı. Çetinkaya, festivali ilk kez düzenleyen Kadir Beycioğlu’nu saygıyla andığını sözelerine ekledi. Meral Çetinkaya, İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali’nde emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

 

Çetinkaya’nın konuşmasının ardından Battalgazi Belediyesi ve Yeşilyurt Belediyesi ile İnönü Üniversitesi arasında 14’üncü Uluslararası Kısa Film Festivali’nin düzenlenmesine yönelik iş birliği protokolü imzalandı.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen 14. Uluslararası Kısa Film Festivalinin belgesel ve kurmaca dalında uzman jürilerin bu sene de festivale katkı sunacaklarını ifade etti. Geçen yıl ulusal ve uluslararası alanda 700’ü geçen başvuru sayısının bu yıl 1000’nin üzerinde olmasını beklediklerini vurgulayan Rektör Kızılay, desteklerini sunan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkür etti.  Prof. Dr. Ahmet Kızılay, şu ana kadar uluslararası 531 ulusal 114 başvuru olduğunu toplam 645 başvuruya ulaştıklarını ifade ederek bu sene toplam 1000’nin üzerinde başvuru beklediklerini söyledi. Rektör Kızılay Kültür ve Turizm Bakanlığından da destek alındığını ifade etti ve katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

 

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 14’üncüsü düzenlenen kısa film festivalinin Malatya’nın sanatçıya verdiği desteği gösterdiğini ifade etti. Malatya’nın birçok sanatçı yetiştirdiğini söyleyen Güder, sanatın insanların hayatını, hayat konforunu arttıran bir niteliğe sahip olduğunu vurguladı. Bu amaçla Malatya’daki yerel kurumlar olarak iş birliği projeleri geliştirdiklerini söyleyen Güder, esas amaçlarının Malatya’nın değerlerini ulusal ve uluslararası mecralarda tanıtmak olduğunu ifade etti. Güder, Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yatkın’a teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

14. Kısa Film Festivali

Malatya’nın tanıtımına katkı gösteren yerel kurumlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Yeşilyurt Belediye Başkan Vekili Ramazan Yakıcı, Malatyalıların sosyal ve kültürel yönlerini geliştirmek için çaba gösterdiklerini ifade etti ve katılımcılara desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Lansman festivale katkı sunan belediyelerin tanıtım filmlerinin gösterilmesinin ardından düzenlenen yemekle son buldu.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Battalgazi Belediyesi ve Yeşilyurt Belediyesi tarafından desteklenen festivalde “Ulusal Kurmaca”, “Ulusal Belgesel” ve “Ulusalararası Kurmaca”, “Uluslararası Belgesel”  kategorilerinde yarışacak filmlerden başarılı olanlara bu yıl toplam 30 bin TL tutarında para ödülü verilecek.

İnönü Üniversitesi 14’üncü Uluslararası Kısa Film Festivali’nin başvuruları 31 Mart tarihinde son bulacak.

Festival ile ilgili ayrıntılı bilgilere www.inufest.org adresinden ulaşılabilir.         

İNÜHABER Merkezi

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme