• Haberler
  • Malatya
  • İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsü'nden övgüyle bahsettiler

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsü'nden övgüyle bahsettiler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar dünyada bir ilke imza atarak 5’li çapraz karaciğer naklini gerçekleştiren İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsü'nden övgüyle bahsetti.

Sosyal medya X (Twitter) hesaplarından paylaşımlarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar geçtiğimiz günlerde 5’li çapraz nakil başarısına imza atan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakil Enstitüsü Müdürü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezai Yılmaz ile ekibini tebrik etti.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın 5’li çapraz karaciğer nakli ile ilgili paylaşımına alıntı yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz “Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve ekibini gönülden tebrik ediyorum. Depremin yaralarını saran Malatya’da bu başarı ayrı bir anlam taşıyor.” şeklinde mesaj yazdı.

“Türkiye’den, Dünyada Bir İlk: 5’li Çapraz Karaciğer Nakli” başlıklı bir mesaj yazan Bakan Dr. Fahrettin Koca da açıklamasında “Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakil Enstitüsü, dünyada bir ilke imza atarak 5’li çapraz karaciğer naklini gerçekleştirdi. Enstitü, bu başarısı ve uyguladığı yöntem sayesinde tıp literatürüne girdi. Hocalarımızı ve tüm ekibi tebrik ediyoruz. Bilindiği gibi, Türkiye karaciğer naklinde Avrupa'da birinci, dünyada ise ikinci sırada yer alıyor.” ifadelerini kullandı. Koca, paylaşımında 5'li çapraz nakil başarısına imza atan Prof. Dr. Sezai Yılmaz ile yapılan röportaja yer verdi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ise paylaşımında bu başarıdan dolayı Enstitü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve ekibini kutlayarak başarılar diledi. Mesajında İnönü Üniversitesini etiketleyen Prof. Dr. Erol Özvar “Üniversite hastanelerimiz başarılı çalışmalarıyla bizleri gururlandırmaya devam ediyor. Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakil Enstitüsü dünyada bir ilke imza atarak beşli çapraz karaciğer naklini gerçekleştirdi.” dedi.

Prof. Dr. Erol Özvar’ın bu paylaşımının altına İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakil Enstitüsü Müdürü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezai Yılmaz bir mesaj yayımlayarak yanıt verdi. 

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a hitaben mesajında “Sayın Başkanım, beşli çapraz karaciğer nakli ile Sezai hocamız ve karaciğer ekibi dünya çapında yeni bir başarı ortaya koydu. Son üç ayda çapraz karaciğer nakli ile şifaya kavuşan hasta sayısı 60'ı geçti.” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Prof. Dr. Sezai Yılmaz ise YÖK Başkanı Özvar’ın övgü dolu mesajına teşekkürlerini ileterek yanıt verdi.

Daha önce 3’lü ve 4’lü çapraz karaciğer nakilleriyle tıp literatürüne giren İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakil Enstitüsü 5’li çapraz karaciğer nakli başarısıyla adını tüm dünyaya duyurdu. Yöntem, organ nakli bekleyen milyonlarca hastaya da umut oldu.

Bakmadan Geçme