İnternet'ten Bakalım!

İnternet'ten Bakalım!

    İnternet dünyası hiç bu kadar kendini aşmamıştı; aşmaya da devam edecek. Yeni alışveriş dünyasının yeri internet olduğu gibi, dünya mutfaklarında yapılan yemek tarifleri de artık internette, hem görsel hem de yazılı olarak servis edilebiliyor. Yapmasını bilmediğiniz binlerce yemeği de dilerseniz mutfağınızda yapabilirsiniz.
    İnternet dünyası, hayatımıza girdiği günden itibaren bize, uzakları yakın eden, bilgi paylaşımının en üst düzeyde olduğu bir ortam oluşturdu. Bu dünyayı merak edenler ve daha fazla bilgi ve araştırma yapmak isteyenler, günlerinin hatırı sayılır çoğunluğunu internet dünyası içerisinde geçirmeye başladı. İşte böyle bir dünyanın içeriğine yemek kültürleri de dâhil oluyor. Ülkelerinin kültürlerini ve gastronomi alanındaki damak tatlarını tanıtmak isteyen herkes bilgilerini internet dünyası içerisinde paylaşıyor. Özellikle görsel paylaşımların artması ile birlikte, bireysel paylaşım yapan kullanıcılara kadar çeşitlendirildi. Artık hiç yemek bilmeyen bir kişi, yapmak istediği yemeğe, internet üzerinden karar verip gerekli malzemeleri hazırladıktan sonra tarifleri takip ederek yemeğini hazırlayabilir. Doğal olarak böyle bir dünya içeriğinde “bugün ne pişirsem?” problemi de ortadan kalkmış oldu. 
    Şayet yemek yapmak istemiyor ve mutfaktan uzak kalmak istiyorsanız, internette çareler tükenmiyor. Bu kez de yemek sipariş edebileceğiniz siteler ilginizi çekmeye başlıyor. Binbir çeşit yemekler ile birlikte istediğiniz mutfağın yemeklerini de sipariş edebiliyorsunuz. Fast food denilen klasik yemeklerin yanında, ev yemekleri de sipariş edebiliyorsunuz. İtalyan mutfağından çin mutfağına kadar istediğiniz tüm yemek çeşitleri, şehrinizde bulunuyorsa, ayağınıza kadar teslim edilebiliyor. Bununla birlikte dünyanın en zengin ve lezzetli 10 mutfağının Çin, İtalyan, Fransız, İspanyol, Meksika, Lübnan, Japon, Hint, Tayland ve tabiki Türk mutfağı olduğunu da internetten araştırarak öğrenebiliyorsunuz.
     İnternetin sayısız faydalarından sadece biridir gastronomi alanı. Otomobilinizi nasıl tamir edeceğinizi de, söküğünüzü nasıl dikeceğinizi de, hastalıklardan nasıl korunacağınızı da size detaylı olarak anlatır. Kişisel gelişim konusunda en büyük yardımcınız olur internet. Gelişim ise merakla başlar. Öğrenmeninse yaşı yoktur.
Önder Sönmez
Bilgisayar Mühendisi
 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme