İNÜ Yayınevi 5 yılda 166 Kitap Yayınladı

İNÜ Yayınevi 5 yılda 166 Kitap Yayınladı

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İnönü Üniversitesi Yayınevi’nde çeviri kitap ve ders kitaplarının bilim dünyasına kazandırılması için çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, 5 yıl içerisinde 149’u basılı, 17’si elektronik ortamda olmak üzere 166 kitap yayınlandığını söyledi. 
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, 31 Temmuz 2017 yılında kurulan İnönü Üniversitesi Yayınevi’nde yürütülen çalışmalar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yayınevinin 5 yıllı sürede 166 kitap yayınladığını ve hedefin kısa süre içerisinde 500 kitap olduğunu kaydeden Rektör Kızılay, ”İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “Şimdiye kadar 166 kitap yayınlandı. Bir üniversite yayınevinin, yayınlaması gereken, hem ders kitapları var, hem bilimsel eserler kaynak kitaplar var, hem de sempozyum, kongre kitapları var. Bu üniversite yayınevinde mutlaka bulunması gereken tarz kitaplar.  Bir üniversite niçin yayınevi kurar? İnönü Üniversitesi niçin yayınevi kurdu? Üniversitede bilimsel çalışmalar makalelerle ve kitaplarla yayımlanır. Bu nedenle üniversitenin yayınevinin olması bilimsel eserlerin, aynı zamanda ders kitaplarının yayınlanmasını gerektirir. Üniversitemizde de yayınevimiz hem kendi hocalarımıza, hem de proje olarak yaptığımız çok önemli, çok yazarlı kitapların Türkiye’de hatta uluslararası katkılarla hazırladığımız eserleri İnönü Üniversitesi Yayınevi yayınlıyor. Bu nedenle köklü üniversitelerin bir kısmının yayınevi var. Bizde kendi dönemimizde üniversitemizde yayınevi kurduk ve şimdiye kadar da 166 kitap yayınladık. Hedefimiz 500 kitabı önümüzdeki birkaç yıl içerisinde tamamlamak. Ondan sonra devam edeceğiz, ama 500 kitap hedefine birkaç yıl içerisinde ulaşmayı bekliyoruz.” dedi.
Malatya ve bölgenin tarihsel ve kültürel kimliğine ilişkin eserlerin kazandırılması için de çaba sarf edildiğini kaydeden Rektör Kızılay, Arslantepe höyüğü ile ilgili eserin yakın zamanda yayına alınacağını müjdeledi. 
İnönü Üniversitesi Yayınevi’nde 2 dilde yapılan yayına İtalyancanın da ekleneceğini aktaran Rektör Kızılay, ”Yayınevimizde Türkçe ve İngilizce, şimdiye kadar iki dilde kitaplar bastık. Özellikle Arslantepe kitabımızı, çünkü Malatya’nın UNESCO dünya mirasını girmiş çok önemli tarihi eseri. Burada İngilizce eserler bastık. Belki yakın zamanda basabileceğimiz hazır bir eserimiz var,  oda Türkçe, İngilizce ve İtalyanca olacak, 3 dilde eser basacağız, Şimdiye kadar ağırlıklı olarak Türkçe-İngilizce eserler bastık.” ifadelerine yer verdi. 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme