İşyeri Hekimliği ile İlgili Bilinmesi Gereken Hususlar

İşyeri hekimliği, tıp fakültesi mezunları için farklı bir iş seçeneği olarak dikkat çeker. Ancak bu seçenek hakkında bilinmesi gereken detaylar bulunmaktadır.

İşyeri hekimliği, tıp fakültesi mezunları için farklı bir iş seçeneği olarak dikkat çeker. Ancak bu seçenek hakkında bilinmesi gereken detaylar bulunmaktadır. Bunlar sayesinde ilgili seçeneğin ne kadar avantajlı olduğu çok daha net bir şekilde anlaşılacaktır.

Tıp fakültesinden mezun olanlar için iş seçenekleri; pratisyen hekimlik, aile hekimliği ve uzman hekimlik şeklinde sıralanabilir. Bu seçenekler, kamuya ait sağlık kurumlarında veya özel sektöre ait hastanelerde değerlendirilebilir. Ancak işyeri hekimliği de en az bunlar kadar dikkat çekici bir seçenektir.

Kimler İşyeri Hekimi Olabilir?

İşyeri hekimi olmak için adayların sağlamaları gereken tek şart, tıp fakültesi mezunu olmaktır. Ayrıca YÖK tarafından denkliği kabul edilen yurtdışındaki üniversitelerin tıp fakültelerinden mezun olanlar da bu şartı sağlar.

Aile hekimleri, uzman hekimler, pratisyen hekimler ve göreve başlamamış hekimlerin tamamı işyeri hekimliği için başvuru yapabilir. Ayrıca deneyim şartı da bulunmamaktadır. Dolayısıyla tüm doktorların bu seçeneği değerlendirebileceğini ifade etmek yanlış olmayacaktır.

İşyeri hekimliği, iş sağlığı ve güvenliği uzmanlaşmış doktorluk olarak ifade edilebilir. Tıp fakültesinden mezun olan hekimlere, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili eğitimler verilir. Bu eğitimleri başarı ile tamamlayanlar, söz konusu alanda uzmanlık ve yetkinlik kazanır. Böylece işyeri hekimi olarak görev yapmaya başlayabilir.

En İyi İşyeri Hekimliği Eğitimi

İşyeri hekimliği için adayların gerekli eğitimi alması temel şarttır. Bu eğitimi almadan söz konusu alanda görev yapmak mümkün değildir. Ayrıca eğitimlerin mutlak suretle bakanlık tarafından yetkilendirilen kurumlardan alınması gerekmektedir. Bakanlığın yetkilendirmediği kurumlardan alınan eğitimler resmiyette geçerli değildir.

E-devlet onaylı işyeri hekimliği eğitimi için tercih edilecek çok sayıda kurum vardır. Bunlardan kendisini kanıtlamış ve kalitesi ile dikkat çekenlerin tercih edilmesi gerekir. Deneyimli eğitim kadrosu, gerekli teknik altyapı ve diğer özellikleri ile beklentileri karşılayan kurumlar, tüm bu sürecin sorunsuz geçmesi için önemlidir.

İşyeri hekimliği eğitimi, uzaktan eğitim ve saha eğitiminden oluşmaktadır. Uzaktan eğitim toplam 180 saattir ve adaylar bu eğitimlere, internet erişiminin olduğu her yerden katılabilir. Saha eğitimi ise staj şeklinde olup, 40 saattir.

180 saatlik eğitimin ilk 81 saatlik kısmı pasif eğitim şeklindedir. Adaylar bu süreçte eğitim videoları izler, ancak kendileri pasif kalır. Diğer 99 saatlik eğitim ise senkron şekilde, Zoom veya benzeri uygulamalar üzerinden canlı olarak yapılır. Adaylar bu süreçte aktiftirler ve kameralarını açmaları zorunludur. Uzaktan eğitim, 30 günde tamamlanır.

Staj ise 5 günde tamamlanmaktadır. Adaylar, günde 8 saat çalışırlar ve 1 haftada saha eğitimini tamamlarlar.

Söz konusu eğitim sürecinin tamamı 35 günde tamamlanmaktadır. Katılım zorunludur. Ayrıca bu eğitimlerin geçerliliği için staj da zorunludur. Stajın yapılmaması durumunda önceki eğitimler geçersiz olarak kabul edilir.

İşyeri Hekimliği Eğitimi Fiyatı

İşyeri hemşireliği eğitimi fiyatı, tercih edilecek kuruma bağlı olarak farklılık göstermektedir. Bu noktada farklı kurum seçeneklerinin olması, fiyat konusunda da farklılıkların olmasına yol açar.

Eğitim fiyatı, sürecin sonundaki sertifika ücreti ile karıştırılmamalıdır. Zira sertifika ücreti, bakanlık tarafından alınır ve bu rakam sabittir. Herkesten aynı miktarda ücret alınır ve bu ücret, bakanlığın belirttiği hesaba, bankaya yatırılır. Ancak eğitim ücreti, eğitimleri veren kuruma ödenir. Farklı kurum seçeneklerinin olması, ücret konusunda da farklılıklar demektir.

Kursiyerler için fiyatın önemli bir unsur olduğunu ifade etmek yanlış olmaz. Herkes, düşük ücret seçeneklerine yönelmek ister. Ancak burada önceliğin kaliteli eğitim olması gerektiği unutulmamalıdır. Eğitim kalitesi istenen seviyede olmazsa, hem yapılacak sınavda sorunlar ortaya çıkar, hem de istenen mesleki bilgi ve beceriler tam olarak kazanılamaz.

Tema Akademi, gerek kaliteli eğitimi gerekse de uygun fiyat avantajları ile dikkat çeker. Bu kurum, deneyimli profesyonellerden oluşan bir eğitim kadrosuna sahiptir. Eğitim kadrosu, sahip olduğu deneyim ve uzmanlıkla yüksek kalitede eğitim verir. Buna ek olarak çalışma grupları oluşturulur, online denemeler yapılır ve kursiyerler her açıdan desteklenir.

İşyeri hekimliği için en ideal seçenek olan Tema Akademi’den eğitim almak ve süreci tamamen profesyonellere emanet etmek için kurum ile iletişime geçebilirsiniz.

Bakmadan Geçme