İyi Parti'li Adaylar Sanayi Sitesi Esnafı İle Bir Araya Geldi

İyi Parti'li Adaylar Sanayi Sitesi Esnafı İle Bir Araya Geldi

2024 Mahalli İdareler genel Seçimleri doğrultusunda seçim çalışmalarını sürdüren İYİ Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Dr Yüksek Mühendis Ali Helvacı ve İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Avukat Emircan Eren sanayi sitesi esnafı ile bir araya geldi. Deprem sonrası ağır hasar alan iş yerlerinde çalışmaya devam etmek zorunda kalan esnaflar belediyelerin ve iktidar partisi yetkililerinin duyarsızlıklarından şikayetçi oldular. Birçok esnaf “ağır hasarlı yapılarda kefenimizi giydik çalışıyoruz” diyerek yaşadıkları tehlikeli durumu dile getirmeye çalıştı. 
EREN’DEN SANAYİ ESNAFININ YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK PROJE SÖZÜ
Deprem sonrasında adeta kaderine terk edilen sanayi sitesi esnaflarının sorunlarını dinleyen İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Emircan Eren yeni sanayi sitesi alanının, Altay Kışlası civarına yapılacak olmasına tepki göstererek hem esnaflara hem de vatandaşlara ek maliyetlere sebep olacağını belirtti. Şehir ekonomisine olan katkıya da darbe vuracak olan yeni sanayi sitesi projesi yerine esnaflara müjde niteliğinde olan projesini dile getiren İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Emircan Eren kentsel dönüşüm sürecine tabi tutulan Şehit Fevzi Mahallesi’nde yeni bir sanayi sitesi alanı oluşturma sözü verdi. Eren; “Burada en büyük sorun şu bu sanayi buradan kaldırılıyor, Altay Kışlası’na konuyor. Normalde üç binden fazla iş yeri var burada. Şimdi orada yapılacak ve taahhüt edilen rakam 750. Şimdi onun karmaşası var. Şimdi 2250 ne olacak diyoruz? Ben diyorum ki size iki bin 250 değil de üç bin olan tamamına kentsel dönüşüm içerisinde yer verip hem sanayinin şehir içerisinde ayak yolunu değiştirmemiş olacağız.” dedi      
ALİ HELVACI “KEFENİMİ GİYDİM MEYDANA ÇIKTIM”
İYİ Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Dr Yüksek Mühendis Ali Helvacı ise esnaflarla yaptığı sohbetlerde hak sahipliği başvuru sürecinde halen bazı vatandaşlarımızın başvuru yapamadığını tüm seçim programlarında dile getirdiğini ve iktidarın nihayet sözlerine kulak verdiğini işaret ederek “Hak sahiplerinde ne kadar mağduriyet varsa bunların kaldırılması lazım. Hak verilmesi lazım deyince 26 Mart günü sabah sıfır bir sıfır birden başlıyor o yirmi dört saatin yirmi üç elli dokuza kadar herkesin internet üzerinden hak sahipliğini veriyorlar. Bak bunu seçim çalışmasıyla dile getirdim. Bilmiyorlar.” Dedi.
Bir diğer esnaf gezisinde iş yerlerinin hasar durumunu inceleyen İYİ Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Dr Yüksek Mühendis Ali Helvacı’ya iş yeri sahibi esnaf, yapının ağır hasarlı olduğunu belirterek “Kefenimizi giydik çalışıyoruz” diyerek iktidar partisi ve yerel yöneticilerin durdun duymazlığına dile getirirken Ali Helvacı ise esnafın hezeyanına “bende kefenimi giydim meydana çıktım” diyerek seçim çalışmalarına karşı başlatılan karalama ve algı operasyonlarına dikkat çekti.
Esnaf gezisi esnasında girdiği bir iş yerinde çekiçle örs üzerinde demir döven İYİ Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Dr Yüksek Mühendis Ali Helvacı “Kimse yapmadı demesin” diyerek renkli görüntülere imza attı.
 

Bakmadan Geçme