Kadın Dinlenme Evi'ne Görkemli Açılış

Arguvan Belediyesi tarafından kadınların hizmetine açılan Kadın Dinlenme Evi'nin açılışı CHP Malatya milletvekili Veli Ağbaba tarafından yapıldı.

Arguvan Belediyesi tarafından kadınların hizmetine açılan Kadın Dinlenme Evi’nin açılışı CHP Malatya milletvekili Veli Ağbaba tarafından yapıldı. 

Arguvan Kadın Dinlenme Evi görkemli bir törenle hizmete açıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren, CHP Malatya Kadın Kolları Başkanı Nezahat Aydın, il ve ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Arguvan’da daha önceden bir kadın dinlenme evi olduğunu ancak Arguvan’a da Arguvanlı kadınlara da yakışmadığını belirten belediye başkanı Ersoy Eren, “En büyük hizmetimiz kadınlarımıza, gençlerimize, çocuklarımıza olacak demiştik. Kadınlarımız her şeyin iyisine güzeline layık. Arguvan merkezde kadınlarımıza ait bir alanın olması büyük bir ayrıcalık. Daha önceden yapılmış bir kadın dinlenme evi vardı ancak fiziki şartları uygun değildi. Lavabosu yoktu, hijyen yoktu, yaşlılarımızın inip çıkması çok zordu. Bizde ilk iş olarak atıl halde bekleyen bir dükkanı tamamen kadınlarımıza göre yeniledik. Emzirme ve bebek bakım odası dahil olmak üzere en ince ayrıntıya kadar düşündük. Sosyal etkinliklere de ev sahipliğinin yapılacağı bir alan haline getirdik. Her projemizde destek olan, yanımızda olan ve ilerleyen zamanlarda kadınlarımıza yönelik daha güzel bir merkezi yaptıracak olan milletvekilimiz Veli Ağbaba’ya da teşekkür ediyorum” dedi.
“ARGUVAN’IN NE EKSİĞİ NE İHTİYACI VARSA YANINDA OLMAK BENİM BOYNUMUN BORCU”
CHP İl Başkanı Barış Yıldız ise, “Biz Arguvan’a ne yapsak azdır. Çünkü Arguvan bugüne kadar CHP’ye, Mustafa Kemal’e sahip çıkmıştır. Veli Ağbaba ve Ersoy Eren ile Arguvan’da böyle güzel açılışlar devam edecek. Birçok belediyede göreceğiniz kadın dinlenme evlerinin mimarı da vekilimiz Ağbaba’dır” diyerek Arguvanlılar’a teşekkür etti.
Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da kadınlar için geniş kapsamlı bir sosyal tesis yapacaklarını belirterek şu ifadeleri kullandı; “Arguvanlılar iyi günde kötü günde her zaman olduğu gibi partilerine sahip çıktı. Biz Arguvan’a minnet borçluyuz. Bir gerçeği çok iyi biliyoruz ki tek gerçek partidir, kişiler değil. Tek gerçek Atatürk’ün kurduğu büyük Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Sizlerin sayenizde Türkiye’de birinci parti olduk, Malatya’da belediye sayımızı 5’e çıkardık. Seçim bitti ama işimiz bitmedi. Yıllardır kutlanmayan 19 Mayıs bayramını kutladık. 29 Ekim’i de kutlamayacaklar Malatya’da ama söz veriyorum çok büyük coşkuyla kutlayacağız. Ersoy Eren’e teşekkür ediyorum kısa sürede kadınlarımız için güzel bir yer hazırlamış. Artık kadınlarımız park köşelerinde, durak köşelerinde beklemeyecek kadın dinlenme evimizde nefes alacak. Yakın zamanda da daha kapsamlı bir kadın dinlenme evini Arguvan’a yapacağız. Arguvan’ın ne eksiği ne ihtiyacı varsa yanında olmak benim boynumun borcu.” 

Açılış sanatçı Mahir Yiğitler’in seslendirdiği türkülerle ve halaylarla devam etti.
 

Bakmadan Geçme