Kadına Şiddet İnsanlığa Hakarettir

Kadına Şiddet İnsanlığa Hakarettir

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ münasebetiyle yayımladığı mesajında, “ Kadına şiddet insanlığa hakarettir.” dedi.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar yayımladığı mesajında; “Her geçen gün gerek ülkemizde gerekse Dünya'nın bir diğer ucunda kadınlara karşı şiddet haberleri ile uyanıyoruz. Bizleri bugünlere getiren annelerimiz, mutluluğumuzun teminatı eşlerimiz, kız kardeşlerimiz, evlatlarımız ne yazık ki fiziksel, psikolojik ve sözlü baskılara maruz bırakılıyor. Dili, dini, rengi, ırkı ne olursa olsun kadına şiddet bir insanlık suçudur. Kadına şiddetin olduğu bir yerde medeniyetten söz edilemez, kadına şiddet insanlığa hakarettir.
Kadına yönelik şiddeti ve baskıyı neden aşamıyoruz? Nerede yanlış yapıyoruz? Bu soruyu her gün sormalıyız kendimize. Şiddeti yenebileceğimiz, yok edebileceğimiz yegâne unsur; sevgi, saygı ve hoşgörüdür. Bu duyguların ilk kaynağı ise ailedir. Ailemizden alacağımız sıcacık güven, sevgi ve saygı duyguları, topluma yansıtacağımız yüzümüzü oluşturur. Eğitim, çağdaş bir bakış açısı, sağlam adalet ve demokrasi bilinci ise sevgi ve saygı ikliminin daha da güçlenmesine zemin oluşturacaktır. Sevgi, saygı, hoşgörü ve empati sahibi, çözüm odaklı ve iletişimden yana, moral ve motivasyon bakımında yeterli düzeye sahip kişilerin şiddete başvurması çok düşük bir ihtimaldir. Şiddete karşı mücadelede öncelikli görevimiz; mutlu insana ve mutlu topluma yatırım yapmak olmalıdır.
Alınacak daha güçlü tedbirlerle bugüne kadar yüreğimizi yakan, içimizi sızlatan kadın cinayetleri başta olmak üzere; çocuklarımıza, doğaya ve tüm canlılara yönelik şiddet vakalarının son bulmasını yürekten diliyorum. 
Kadına yönelik şiddeti; sevgi, saygı ve hoşgörümüzün yanı sıra omuz omuza mücadelemiz ile mutlaka yeneceğiz, buna yürekten inanıyorum.  
Bu duygu ve düşüncelerle; 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününün kadınlara karşı şiddetin son bulmasına vesile olmasını temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.
 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme