• Haberler
  • Malatya
  • Karademir, 'Malatya Şehir Vizyonu Adı Altında Eylem Planı Çıkarılmalı'

Karademir, 'Malatya Şehir Vizyonu Adı Altında Eylem Planı Çıkarılmalı'

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Karademir, ''Şehirde Siyasetçilerimizin Belediye Başkanlarımızın STK'larımızın birbirinden kopuk hareket etmeleri iş dünyasına ciddi zarar veriyor'' dedi

Malatya’da  bilgi eksikliği ve bilgi kirliliğinin iş dünyası ve şehrin ayağa kalkması noktasında  ciddi  zarar verdiğini belirten Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Karademir bir açıklama yaptı.

Karademir yaptığı açıklamada :'Malatya’da iş dünyası olarak şu an gördüğümüz en büyük sorun bilgi eksikliği ve bilgi kirliliğidir . Bugün esnafımızın tüccarımızın sanayicimizin sorunları Malatyamızın iş dünyasının ilerlemesine etki etmektedir artık dayanacak gücümüz kalmadığı gibi sabrımızın sonuna gelinmiştir. Malatyamızın şu anki haline gerçekten çok üzülüyoruz. İş dünyasının belediye seçimlerinden sonra Malatyamız için ciddi umutlari vardı. Bugün gelinen noktada şehirde siyasetçilerimizin  belediye başkanlarımızın STKlarımızın birbirinden kopuk hareket etmeleri iş dünyasına ciddi zarar vermektedir. Bizler bu şehirde yatırım yapıyoruz Malatya’da sadece bizlerin yatırım yapmasıyla şehrimiz ayağa kalkmaz dışarıdan yatırımcı çekmemiz gerekiyor.Bunun için acil eylem planı ve kısa orta uzun vadeli şehrin ayağa kalkabilmesi için iş dünyasıyla ortak bir istişare toplantısı yapılarak gerekli adımlar atılması için Malatya Şehir Vizyonu adı altında eylem planı çıkartılmalıdır. Esnaf sanayici tüccar bu şehre küserse Malatya ayağa kalkmaz. Bizlerin bu bilinçle ortak akılla proje üretmesi gerekiyor. Malatyamızın şu anki durumu Pakistan Hindistan sokaklarından farksız. Malatyamızı bu halde gören yatırımcı buraya yatırım yapmaz burada yatırım yapan esnaf tüccar sanayici böyle bir şehirden göç eder. Rezerv alanlarla ilgili halen hiçbir vatandaşımız istediği bilgiyi alamamaktadır. Şehirdeki bu belirsizlik esnafımızın sanayicimizin tüccarımızın aklını karıştırmaktadır. Belirsizliğin olduğu yerde umutsuzluk başlar. Belediye başkanlarımızın milletvekillerimizin en büyük görevi Malatya’da yaşayan halkın umudunu yeşertmek olmalıdır.Bu şehrin gerçek sahipleri bizleriz Maginder ailesi olarak biz her zaman şehrimizin yanındayız. İş dünyasının sorunlarını çözmek ve söylemek için her zaman gereken adımları atacağız. Depremin üzerinden 15 ay geçti iş dünyası huzursuz umutsuz artık gerekli adımların atılması gerekiyor. Bu şehrin artık kaybedecek 1 dakika vakti yok. Herkes üzerine gereken sorumlulugu alıp ortak sevdamız Malatya olan amaçla çalışması gerekiyor. Malatyamızın burada olan olmayan her Malatyalı‘ya ihtiyacı var. Malatyamızın kavgalara kişisel hırslara bireysel çabalara ihtiyacı yok kardeşliğe birliğe ve beraberliğe ihtiyacı var. Malatyamızın öncelikle Malatya’da bir ve beraber olması gerekiyor. Bizler Malatyamızın demografik yapısının değişmesini istemiyoruz. .Malatyalı ruhunu yaşatmak için bu şehri bize emanet eden atalarımızın verdiği görevle bu şehri yeniden ayağa kaldırmak istiyoruz. Maginder ailesi her zaman esnafın sanayicinin tüccarın sesi olacaktır.İnşallah devletimiz Malatyamızın daha güçlü daha güzel olması için gerekli yatırımları hızlı bir şekilde yapacaktır' ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme