Karaman: 'Mücbir sebep halinin uzatılmasını istiyoruz'

Büyük Birlik Partisi Malatya İl Başkanı Abdulvahap Karaman ve yönetim kurulu üyeleri yerel basın ile bir araya gelerek depremden bu yana geçen zamandaki sorunları dile getirdi.

Karaman: 'Mücbir sebep halinin uzatılmasını istiyoruz'

Büyük Birlik Partisi Malatya İl Başkanı Abdulvahap Karaman ve yönetim kurulu üyeleri yerel basın ile bir araya gelerek depremden bu yana geçen zamandaki sorunları dile getirdi.
Basın camiasının bir şehrin bir ülkenin ve dünyanın şahdamarıdır, Basın tüm insanlığı birbiri ile buluşturan ve aynı zamanda tüm olaylardan haberdar eden vazgeçilmez bir kurumdur diyen BBP Malatya İl Başkanı Karaman, “ Görevini hakkıyla yapan tüm basın mensuplarına minnettarız. Malatya’mız büyük bir deprem geçirdi, yüzyılın değil bin yılın felaketini yaşadı. Bizde bu depremden ve sonraki süreçlerinden olumsuz bir şekilde etkilendik. Yönetimimizde bulunan arkadaşlarımızın evi, işyeri yıkılan, yakınlarını kaybeden, mecburiyetten şehirden ayrılmak zorunda kalan yönetici arkadaşlarımızı oldu. Bu yüzden bizlerde bayağı bir sıkıntı yaşadık. Bu süreçten yeniden güçlenerek çıktık. Haftaya yeni il divanını açıklayacağız ve güçlü yönetimimiz ile yolumuza devam edeceğiz.” Dedi.
Malatya’da sıkıntıların bu süreçte sadece reklam yapmaktan ve konuşmaktan öteye gidilmediğine işaret eden Başkan Karaman, “ Bugün olmuş halen yerinde dönüşümler sıkıntı, rezerv alanları en büyük sıkıntı isi ama yeni ihale edilmeye başlandı ki, inşallah Valimiz ile de görüştüğümüzde kesinlikle bu konuda tavizsiz olduğunu açıkladılar. Süreci takip ettiklerini belirttiler. Rezerv alanlarının hızla yapılması yöneticilerimizden en büyük beklentimiz olacak “şeklinde konuştu.
BBP Malatya İl Başkanı Karaman, “Malatya’da esnaflarımız hakikaten mağdur. Buradan sizin aracılığınız ile mücbir sebep halinin uzatılmasını talep ediyoruz. Esnaf bir yandan yerinin olmaması ile uğraşırken bir yandan da ezici enflasyonla uğraşıyor ve akabinde bir yanda da vergi yükü binerse gerçekten çok zora girecek. Bir an önce mücbir sebep halinin uzatılmasını istiyoruz.” Dedi.
BBP Malatya İl Başkanı Abdulvahap Karaman Malatya’nın en büyük sorunlarından birisininde kayısı olduğuna dikkat çekerek, “ Geçen yıl kayısı 180 ile 250 TL aralığında satılan kuru kayısı çeşitleri bu yıl 100 ile 150 TL aralığında satılmakta. TMO 2020 yılında bir alım yaptı akabinde köşesine çekildi oturdu. Tüm giderler en az iki kat artmışken, coğrafi işaretli kaysımızın yüzde 40 değer kaybederek bu fiyatlara satılması kabul edişemez bir durumdur. Malatyamızın vekillerini, Belediye Başkanlarını, Borsa Başkanının bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Bende bir il Başkanı olarak, kaysı üreticisi olarak bu konunun yakinen takipçisi olacağım.” Şeklinde tepkilerini dile getirdi.
Yeni Malatyaspor’un durumuna da değinen BBP Malatya İl Başkanı Karaman, “Depremden sonra birbirimize en çok kenetlenmeye ihtiyaç duyduğumuz anda en büyük etkenlerden bir olan Malatyasporun düştüğü hal ortada. Kulüp Başkanı bir bırakıyor bir alıyor, acaip kongreler yapılıyor, ama ne yazık ki kimse kalkıp bu konu ile ilgili bir şey diyemiyor.” İfadelerine yer verdi
 

Bakmadan Geçme