• Haberler
  • Malatya
  • Kayısı Festivali 19-21 Temmuz Tarihleri Arasında Yapılacak

Kayısı Festivali 19-21 Temmuz Tarihleri Arasında Yapılacak

'Kayısı Hasat Bayramı' Programına Katılan Başkan Sami Er , 'Kayısı Festivali 19-21 Temmuz Tarihleri Arasında Yapılacak'

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Kayısı hasadımızı Kayısı Festivali ile taçlandırmak istiyoruz. Kültür ve Turizm Bakanımız ile yapmış olduğumuz görüşme neticesinde Kayısı Festivalini 19-21 Temmuz tarihleri arasında yaparken 12 Temmuz tarihinde de Kayısı Yarışmasını yapacağız” dedi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, ‘Kayısı Hasat Bayramı’ programına katıldı.Yeşilyurt İlçesi Görgü Mahallesi’nde gerçekleştirilen Kayısı Hasat Bayramı programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Bu sene rekoltenin yüksek olması ve çiftçimizdeki heyecanı görmenin memnuniyeti var üzerimizde. Kayısı deyince Malatya, Malatya deyince kayısı akla gelir.
Kayısımızın daha iyi noktalarda olması için gerek üreticiler gerek Ticaret Borsamız gerekse de Ticaret Odamız olsun elinden gelen gayreti gösteriyorlar. Biz de Belediye olarak elimizden ne geliyorsa onu yapmaya gayret ediyoruz. Bizim bildiğiniz gibi yeni bir ticaret merkezimiz de var artık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Tabii Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi’nin de daha aktif hale gelmesi gerektiğinin de bilincindeyiz. Bunun için de elimizden gelen bütün gayretleri göstereceğiz. Lisanslı Depoculuğumuz tonlarca kapasiteye sahip. Lisanslı depoda paketleme de var. Kayısıya bu hususta katkı olacak başka lisanslı depolar da hayata geçirmek için elimizden gelen gayreti belediye olarak inşallah paydaşlarla birlikte daha iyi bir seviyeye getirmek için göstereceğiz” dedi.
BAŞKAN ER: KAYISI YARIŞMASI 12 TEMMUZ’DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Konuşmalarına devam eden Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Kayısı Festivali’nin yapılacağının müjdesini vererek, “Kayısı hasadımızı Kayısı Festivali ile taçlandırmak istiyoruz. Kültür ve Turizm Bakanımız ile görüştük Allah izin verirse Kayısı Festivali yapmanın sözünü aldık. İnşallah 19-21 Temmuz tarihleri arasında Kayısı Festivalini yapacağız. 12 Temmuz tarihinde ise kayısı yarışmasını yapacağız. Fiziki enkazdan kurtulmaya çalışırken sosyolojik enkazdan da kurtulalım. Bu amaçla artık insanımızın normalleşmesi yaşamlarını normal bir şekilde sürdürmesi düşüncesiyle Kayısı festivali düzenlenmesi gerekliliği fikri oluştu. Burada bununda müjdesini vermiş olayım” şeklindeki sözlerle konuşmasını tamamladı.  
Başkan Er konuşmaların ardından programa katılan protokolle birlikte hasat makinesiyle branda üzerine silkelenen kayısıları topladı.
 

Bakmadan Geçme