• Haberler
  • Spor
  • Kerem Eren Çelik, Badminton Milli Takımına Seçildi

Kerem Eren Çelik, Badminton Milli Takımına Seçildi

Yeşilyurt Belediyesi Badminton Takımı Sporcusu Kerem Eren Çelik, Badminton Milli Takımına Seçildi

Yeşilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde açılan Badminton Kursuna katılan 9 yaşındaki Kerem Eren Çelik, Çorum’da düzenlenen 9-11 Yaş Altı Türkiye Badminton Şampiyonasını üçüncü tamamlayarak, Badminton Milli Takımına seçildi. Başkan Geçit, Kerem Eren Çelik’in Badminton Milli Takımına seçilmesinden gurur duyduklarını söyledi.
9-11 Yaş Altı Türkiye Badminton Şampiyonası 26 ile 30 Haziran 2024 tarihleri arasında Çorum’dadüzenlendi.137 kulüpten 509 sporcunun mücadele ettiği Türkiye Şampiyonasına katılan Yeşilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü badminton takımı sporcularından Kerem Eren Çelik, tek erkekler kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu. Elde ettiği başarının ardından Badminton Milli Takımına seçilen Kerem Eren Çelik, 11 ile 14 Temmuz 2024 tarihleri arasında İstanbul' da düzenlenecek olan İstanbul Youth 2024&U9 Uluslararası Turnuvada ay yıldızlı forma altında ülkemizi temsil edecek. 
Yeşilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından açılan badminton kursunda deneyimli antrenörlerin gözetiminde badminton eğitimi alan Kerem Eren Çelik, 9 yaşında Türkiye üçüncüsü olarak Badminton Milli Takımına seçilmesi büyük bir sevinç yarattı. 
Badminton Milli Takımına seçilen Kerem Eren Çelik’i elde ettiği başarıdan dolayı tebrik eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr.İlhan Geçit, “ Çorum’da düzenlenen Türkiye Badminton Şampiyonasına katılan kulübümüzün genç sporcularından Kerem Eren Çelik’i elde ettiği Türkiye üçüncülüğünden dolayı öncelikle tebrik ediyorum. Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğümüzün bünyesinde açılan badminton kursuna katılarak burada aldığı eğitimlerin ardından ilk olarak Türkiye üçüncülüğü elde eden genç sporcumuzun Badminton Milli Takımına seçilmesi bizleri gururlandırmıştır. Belediye olarak çocuklarımızın ve gençlerimizin erken yaşlarda sportif, kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılımlarını artırmak için her türlü desteği veriyoruz. Kerem Eren Çelik’te erken yaşlarda güzel bir başarının altına imza atarak o yaşlardaki çocuklarımıza örneklik teşkil etmiştir. Minik sporcumuzun İstanbul’da yapılacak olan uluslararası turnuvada ay yıldızlı forma altında ülkemizi başarıyla temsil edeceğine ve güzel bir dereceyle şehrimize döneceğine yürekten inanıyoruz. Kerem Eren Çelik’i, ailesini ve antrenörlerini tebrik eder, çalışmalarında üstün başarılar dilerim.” diye konuştu.


 

Bakmadan Geçme