Kılıç'tan ABYB'ye 10 Ocak Gazeteciler günü kutlama ziyareti

Kılıç'tan ABYB'ye 10 Ocak Gazeteciler günü kutlama ziyareti

MHP Yeşilyurt Meclis Üyesi Burhan Kılıç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkanlığına kutlama ziyareti gerçekleştirdi.
Ziyarette Kılıç “Gazetecilik çok önemli bir meslek, bunu yapacaksınız, bu sizlerin görevi.  Ama aynı zamanda bu şehrin birer mensubusunuz. Bu şehri düşünerek haber yapmak bizler kadar sizleri de ilgilendiriyor. Gördüğüm kadarıyla da bu kültür var. Malatya’da gazetecilerin şehre bakış açıları hep olumlu olmuş. Bu şu anlama gelmiyor, haber olmasın, eleştiri yapılmasın. Hepsi olacak, olması da gerekiyor. Ama bunu yaparken ince çizgiyi de göz önünde bulundurmak gerekiyor” şeklinde konuştu.
MHP Yeşilyurt Meclis Üyesi Burhan Kılıç, tarafsız, cesur ve şeffaf yayın organları ile yakinen takip ettiğimiz Abyb yayın organları hakikaten saygı duyduğumuz basın camiları içindedir. Bu vesile ile 10 Ocak gazeteciler gününüzü kutluyor, sağlık ve huzur dolu yıllar diliyorum “ifadelerini kullandı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ABYB Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt,” MHP Yeşilyurt Meclis Üyesi Burhan Kılıç, Malatya’da sevilen iş insanları arasında olmakla birlikte, siyasi hayatı da olumlu.Malatya sevdalısı Burhan Kılıç Başkana ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Çalışan gazeteciler günü, gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için 1961’den beri 10 Ocak günü düzenlenen Türkiye’ye özgü bir kutlama gündür.

1961-1971 arasında "Çalışan gazeteciler bayramı" adıyla kutlanmış; 1971 yılındaki askeri müdahaleden sonra ülkede gazetecilerin bazı haklarının geri alınması üzerine kutlama gününün adı, "10 Ocak Çalışan gazeteciler günü" olarak değiştirilmiştir. Bu anlamlı günümüzde ziyaretlerinizden dolayı şahsım, derneği,yönetim kurulum ve tüm üyelerimiz adına teşekkür ediyorum “ dedi.
 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme