Kimya Bölümü Öğrencileri Önlüklerini Giydi

​İnönü Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü 1. sınıf öğrencileri için Kimya Bölümü öğretim üyeleri ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla

​İnönü Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü 1. sınıf öğrencileri için Kimya Bölümü öğretim üyeleri ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla “Beyaz Önlük Giyme” töreni düzenlendi.

Törene İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Turgay Seçkin, Adıyaman Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Kürt, Ilann Tekstil ARGE Merkezinden Ayşegül Dirier,  Kimya Mühendisi İbrahim Bulun, Kimya Bölümü öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İnönü Üniversitesi Müzik Öğretmenliği öğrencilerinin hazırladığı müzik dinletisiyle ile başlayan beyaz önlük töreni, Kimya Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Turgay Seçkin’in açılış konuşmasıyla devam etti.

Prof. Dr. Seçkin konuşmasına Atatürk’ün “Benim manevi mirasım akıl bilim ve fendir” sözü ile başlayarak katılımcılara ve İnönü Üniversitesi Kimya Bölümü’nü destekleyen firmalara teşekkür etti.

Konuşmasında Atatürk’ün fen bilimlerine bakışından bahseden Prof. Dr. Turgay Seçkin, Atatürk’ün ilim ve fene bağlılığını belirterek şunları söyledi: “Atatürk Türkçeleştirdiği bilimle ilk kez üniversite adını kullanan ender devlet insanlarından bir tanesidir. Bilim Atatürk ile beraber Türkçe olmuştur.”

Önlük giyme töreninin sadece bir tören olmadığını mesleki sorumlulukların bilincine varma eylemi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Seçkin, akabinde öğrencilere önlüklerinin sadece bir meslek kıyafeti değil aynı zamanda toplum içindeki rol ve sorumluluklarının simgesi olduğunu belirterek öğrencilere başarılar dileyip katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Etkinliğin devamında konuşan, Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Kurt, kendisinden bahsederek öğrencilere şunları söyledi;

“Temel bilimlerden hangisi merkez bilimdir diye düşündüğümüz zaman kimya ile ilgili durumlar, konuşmalar var.  Ama bir kimyacı olarak baktığımız zaman kimyayı merkez bilim olarak görme şansımız daha yüksek. Çünkü kimya bilimi bir madde bilimidir, varlık bilimidir, yaşam bilimidir.”

İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi mezunu Adli Tıp Kimyageri İbrahim Bulun, bulunduğu kurumdan ve kendinden bahsederek öğrencilere bölüm ile ilgili bilgi verdi.

Ilann Tekstil ARGE Merkezinden Ayşegül Dirier, kendisinden söz ederek öğrencilere sadece devlette değil özelde de çalışma imkânları olduğunu söyleyerek kendisinin tekstil firmasında çalıştığını belirtti.

Son olarak panele katılamadığı için online olarak bağlanan Ali Gül Özbek bazı sorunlardan dolayı katılamadığını söyleyerek öğrencilere başarılar diledi.

Tören gelen konuklar ve Kimya Bölümü öğretim üyeleri tarafından Kimya Bölümü öğrencilerine beyaz önlük giydirilmesi, hediye ve teşekkür belgesi takdiminin ardından son buldu.

Bakmadan Geçme