Kızılay da Yine Usulsüzlük Çanları Çalıyor!

Kızılay da Yine Usulsüzlük Çanları Çalıyor!

Kızılayın, Malatya da kurmuş olduğu tesisler kapsamında, daha önce de işe alım süreçlerinde haksızlıklar yapıldığı haberini paylaşmış ve bu haber ile ilgili hala mantıklı bir açıklama yapılmamışken, yeni bir sansasyona imza attıklarına ne yazık ki tanıklık etmiş durumdayız.

Söz konusu olayda, Kızılay Tesislerinin İnşaat aşaması başlandığında, Kızılay ile VİA GÜVENLİK arasında yapılan ihale ve sözleşme sonucu, KIZILAY A 8 güvenlik personeli alınmıştır.

Bu Güvenlik Personelleri, yılbaşı akşamı Kod 18 ile yani (işin bitmesi maddesi) ile mazeretiz şekilde top yekğn işten çıkartılmış, içlerinde 2, 3, 5 ve 6 senelik çalışanlar olmasına rağmen, hakları verilmediği gibi, Bu soğuk kış günü, bu ekonomik sarsıntıların ortasında, ne tazminat, nede başka bir hak verilmeden, böyle mağdur ediliyor. Hele de elle tutulur hiçbir sebep yokken işten çıkartılan güvenlik görevlileri, yaptıkları başvurular neticesinde, ne kurumda, güvenlik şirketinde, ne de başka bir yerde bir muhatap bulamadıkları gibi "bugün bunları denetleyen  bu insanlara sahip çıkacak bir yetkili yok mu?" diyerek haklı isyanlarını dile getiriyorlar. 

Ancak daha sonradan araştırmalarımız sonucu, KIZILAY IN hala bu firma ile sözleşmesinin devam ettiği ve herhangi bir iş bitim durumu olmadığı anlaşılmıştır.

Hatta öyleki, çıkarılan 8 personel yerine yeniden 15 kadro açılmış. Kura yada başka bir haklı işe alım süreci gerçekleştirilmeden, referanslarla alınan personeller bile belirlenmiştir.

Kızılay gibi memletimizin gurur kaynağı, güzide bir yardım kurumunun, bu şekilde usulsüzlükler ile devam ettiği yanlışlar, vatandaşlarımızın içinde bir ukte bir üzüntü ve derin bir güven kaybı olarak yerine almıştır.

Bu konuda kimseyi zan altında bırakmadan, ismi B. T. Olan bir şahıs direk siyasi bir parti İl Başkanı referansı ile bu kuruma alınmış ve bunu yalanlamamıştır.

Konu ile alakalı bu 8 arkadaş CİMER E gerekli başvuruda bulundukları gibi haklarını arama noktasında geri durmayacaklarını beyan etmişlerdir.

Bizlerde konunun takipçisi olacağımızı ve Malatya da daha adil, devletine ve hükümetine yakışan adımlar atılması için elimizden gelen herşeyi yapacağımızı beyan ederiz.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme