Köpekler Kötü Koşullar İçerisinde Yaşıyor İddiası
Köpekler Kötü Koşullar İçerisinde Yaşıyor İddiası
Son günlerde Malatya’da , hayvanseverler tarafından ‘’çöp sahasında bulunan köpeklerin kötü koşullar içerisinde yaşadığı ve kendilerinin sahaya alınmadığı ‘’ yönündeki iddiaları devam ediyor.
Haber merkezimize bildirilen şikayetlere göre , İlimiz de bulunan çöp sahasında yaklaşık 1000 civarı köpek olduğu, hayvanseverlerin gönüllü olarak bu köpekleri besledikleri ve diğer ihtiyaçlarını da karşıladıkları ancak yaklaşık 15 gün önce artık sahaya alınmayacakları yönünde engelle karşılaştıkları bildirildi.
Hayvanseverlerin ‘’Köpeklerin hayatından endişe ediyoruz’’ iddiaları üzerine çöp sahasında yapmış olduğumuz araştırma ve yetkililerden aldığımız bilgilere göre’’ çöp sahasında şuan 30 civarı köpek olduğu, ancak bir süre önce diğer köpeklerin alanı terk ederek yakın köy ve mahallelere dağıldığı bilgisine ulaştık.
Malatya Entegre Çevre Projesinin hayata geçirildiği çöp sahası, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan entegre bir proje olması nedeniyle şehrin en önemli merkezlerinden biri haline gelmiş, mevcut ve devam eden tesislerle çevreci Belediyecilik alanında Türkiye genelinde model olacak enerji üretim tesisi durumunda.
İlerleyen dönemlerde yeşil alan olarak da değerlendirilecek olan çöp sahasına bir süredir çöp alınmadığı ve çöplerin üzeri kapatılarak peyzaj çalışmalarının başladığı yönünde de aldığımız bilgiler doğrultusunda görüşme yaptığımız , Atık Yönetim Şube Müdürü Meltem İnanç, hayvanseverler’in iddialarına net cevaplar verirken, proje hakkında da bilgi verdi. İnanç, ’Küçük dostlarımız hepimiz için çok değerli ve onların sesi olmak tüm insanlığın görevidir. Burada tüm ekip, küçük dostlarımızla gerektiği gibi ilgileniyor ve ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Hayvansever kardeşlerimizin sahaya girmelerine engel olmak gibi bir durum söz konusu değil . Ancak kendileri ve küçük dostlarımızın güvenliği açısından görevli arkadaşlarımızın kontrolünde ve belirtilen güvenli noktalarda yemek verip ,gereken bakımı yapabileceklerini belirttik. Çöp sahası sizin de gördüğünüz gibi oldukça geniş bir alan ve yüksek gerilim hattı, gaz hattı her noktada mevcut. Kepçeler, tırlar, kamyonlar hareket halinde ve geçiş noktaları çok geniş değil. Araçla alana girmek oldukça riskli zaten. Bu nedenle hayvansever kardeşlerimize araçlarını dışarda bırakmalarını, güvenlikleri açısından sadece 2 kişinin görevliler eşliğinde, ilaç ve kepçe ile belirlenen alan içerisinde bakım yapmalarında herhangi bir engel olmayacağını belirttik’’ diye ifade etti.
İnanç, ’’Sorumluluk alanımızda gereken güvenliği sağlamak zorundayız’’ dedi.
Bizde yetkililere sesleniyoruz ,’’Sahipsiz hayvanlara en güzel şartlarda bakım ve tedavi hizmeti sunan , Cerrahi operasyonlardan medikal desteklere, fizik tedaviden çeşitli rehabilitasyon imkanlarına kadar her detayın düşünüldüğü Hayvan Barınaklarının sayısını artırmak tamamen olmasa da ,etkili çözüm olacaktır.
HABER : FİLİZ YAVUZKURT