Küçük Narin kendi köyünde defnedildi

Kaybolduktan 19 gün sonra dere kenarında çuval içinde ölü olarak bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cenazesi, kendi köyünde toprağa verildi.

Diyarbakır'da kayıp olarak aranan ve dün cansız bedeni bulunan küçük Narin'in cenazesi, bugün 11 saate yakın süren otopsi işlemlerinin ardından abisine teslim edildi.

Narin'in naaşı, konvoy eşliğinde komşu köy olan Batı Karakoç köyüne götürüldü.

Cenaze namazına Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Müftüsü Celal Büyük, burada yaptığı konuşmada, "İnsanlığımızdan, vicdanımızdan utandığımız bir andayız, bir gündeyiz. Bugün burada musallada yatan aslında vicdanımızdır, insanlığımızdır. Cenab-ı Hak bizleri vicdan ve ahlak sahibi insanlardan eylesin. İnşallah toplum olarak insanlığımızı yeniden gözden geçirir ve yeniden hatırlarız. Kur'an ve sünnetin bize öğrettiği çerçevede ahlaklı bir toplum, nesil olma yolunda ilerleriz. Narin'imiz cennettedir, masumdur. Emin olun cennette. Elbette ki bunun hesabını yapanlardan mutlaka hesabı sorulacaktır. Dünyaya ait olan şey budur. Ama benim korkum bu yavrumuzun cenazesini kılıyoruz, Allah'a nasıl hesap vereceğiz? Vicdanımızı, insanlığımızı yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor. Cenab-ı Hak rahmetiyle muamele eylesin yavrumuza." dedi.

Daha sonra İl Müftüsü Büyük, Narin'in cenaze namazını kıldırdı.

Narin'in cenazesi, kılınan namazın ardından defnedilmek üzere katledildiği Tavşantepe köyüne götürüldü.

Narin, köy mezarlığında ağıtlar eşliğinde toprağa verildi.

Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve dün Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Soruşturma kapsamında gözaltındaki kişi sayısı 24’e yükseldi." dedi.

Tunç, "Uzman adli tıp heyeti tarafından gerçekleştirilen otopsi işleminde, alınan doku örnekleri üzerinde kimyasal, biyolojik, patolojik ve diğer bazı incelemelerin yapılması gerekmektedir. Bu nedenle alınan örneklerden bir kısmı Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığınca, bir kısmı ise İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca incelendikten sonra kesin ölüm sebebine ilişkin rapor düzenlenecektir. Bu acı olayın aydınlatılması ve gerçeklerin ortaya çıkarılması için tüm ayrıntıların üzerine kararlılıkla gidilmektedir. Narin evladımızın ölümüne sebep olan ya da olanlar, adalet önünde hesap vermekten kaçamayacaktır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bakmadan Geçme