Kuluncak Belediyesi Yaraları Sarmaya Devam Ediyor

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve birçok İlde hissedilen deprem sonrası Kuluncak Belediyesi yaraları sarmaya devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve birçok İlde hissedilen deprem sonrası Kuluncak  Belediyesi yaraları sarmaya devam ediyor. 
Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz, “Bugünleri de hep birlikte, el ele vererek aşacağız” 
Belediye ekiplerinin ilçede  çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiğini belirten Başkan Cengiz, “Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve bir çok  İl’de hissedilen deprem sonrası yaraların sarılması  için ilk andan itibaren diğer kurumlarımızla koordineli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz ,Yaralarımızı birlikte sarıyoruz’’dedi.
Depremzedelere Kuluncak’da  kucak açıldığını belirten Başkan Cengiz, “Bir taraftan ilçe halkına destek verirken ,diğer taraftan da deprem sonrası ilçemize gelen depremzede kardeşlerimizi ilçemizde ağırladık ve o zorlu süreçte depremzedelere ev sahipliği yaptık. Depremin yaralarını sarmak, daha iyi olmalarını sağlamak adına ekiplerimiz depremzedelerimizi tek tek ziyaret ederek psikolojik destek sağladı. Gönüllü hemşehrilerimizle birlikte deprem bölgesinden gelen kardeşlerimize kalacak yer, gıda ve giyim desteği sağladık’’diye belirtti. 
Herkese yardım elini uzattıklarını ifade eden Başkan Cengiz, "Bu İlçe’de , sıkıntıdayım deyip de belediyemizin erişemediği kimse yoktur. 7'den 77'ye herkese dokunuyoruz. Devlet millet el ele, karşılaştığımız zorlukların ve afetlerin üstesinden geliyoruz" şeklinde konuştu. 
Depremin hala acısının ilk günkü gibi hissedildiğini ifade eden Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz, yaşadığımız bu acı depremi  hiçbir zaman unutmayacağız. Rabbim bir daha ilçemize ve milletimize böyle acılar yaşatmasın. Kurumlarımızın ve sivil toplumun gayretleriyle insanlarımızın bilinçlendirilmesi ve ilçemizde ki tüm bina stokunun depreme dayanıklı hale getirilmesi, hepimize düşen hayati bir görevdir. Belediye olarak deprem için alınması gereken önlemleri alıyoruz. Hiçbir zaman unutmayacağımız ve bu felaketin sebep olduğu kayıpların bir daha yaşanmaması için gerekli tüm tedbirleri almaya da devam edeceğiz’’ifadelerine yer verdi. 
Depremin yaralarının  çok derin olduğunu ve aylarca, hatta yıllarca sürecek bir çalışma ile deprem bölgelerinin ayağa kalkabileceğini söyleyen Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz, “Bu aziz millet tarih boyunca en derin yaraları sarmasını bilmiştir. İnşallah bu büyük yarayı da hep birlikte el ele, gönül gönüle vererek saracağız. Deprem sürecinde  hayırsever kardeşlerimizden de Allah razı olsun. Dayanışmanın ve hayırseverliğin en güzel örneklerini sergilediler’’diye belirtti.
Bir daha aynı acıları yaşamamak için Kuluncak’ı dirençli bir İlçe yapma hedefiyle çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Cengiz, "6 Şubatta 11 ilimizi etkileyen Kahramanmaraş Depremi  gösterdi ki her zaman depreme hazır olmalı ve şehirleri doğru yapılandırmalıyız. Bunun için de bizlere büyük görevler düşmekte. Bu bilinçle Kuluncak belediyesi olarak canla başla çalışmaktayız. Muhtemel deprem ve deprem sonrası için planlamalar yapıyoruz. İlçe’nin  nefes alacağı alanlara yatırım yapıyor, çevresel dönüşümü önceliğimiz haline getiriyoruz. İlçe’nin sadece bugününe değil geleceğine yatırım yapıyoruz. Yerel yönetimlere ve yöneticilere düşen şehri korumak ve her türlü afetten korunmasını sağlamaktır. Bir daha böyle acıların kentimiz ve ülkemiz adına yaşanmamasını temenni ediyorum’’dedi
FİLİZ YAVUZKURT
 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme