• Haberler
  • Gündem
  • Küresel Çözüm Platformu Başkanı Hakan Berktaş Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile görüştü

Küresel Çözüm Platformu Başkanı Hakan Berktaş Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile görüştü

Küresel Çözüm Platformu Başkanı Hakan Berktaş Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile görüştü

Küresel Çözüm Platformu Başkanı Hakan Berktaş, AK Parti’nin Sancaktepe’de düzenlediği 2023 Avukatlar Buluşması programına katılarak, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile özel bir görüşme yaptı. 
Küresel Çözüm Platformu Başkanı Hakan Berktaş, AK Parti’nin Sancaktepe’de düzenlediği 2023 Avukatlar Buluşması programına katılarak, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile özel bir görüşme yaptı. Geçtiğimiz dönemde yapılan milletvekilliği seçimlerinde AK Parti 3’ncü bölge milletvekili aday adayı olduğunu, yazarlık yaptığını dile getiren Hakan Berktaş, Küresel Çözüm Platformunun misyonunu, vizyonunu ve yaptığı çalışmaları Tunç’a aktardı. Platformlarının hazırladığı Adalet Bakanlığı’nı ilgilendiren örnek bir projelerinin olduğunu kaydeden Berktaş, “Projemiz önleyici bir hizmettir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlam ve sağlıklı ailelerin oluşturulması şiarını kuşatmaktadır.  Suça itilen çocukların ebeveynleriyle olan ilişkileriyle, aile içi, sosyal ilişkilerle ortaya çıktığı gerçeğini ortaya koymaktadır. Bu çerçevede platform olarak aile eğitimi ve çocuk eğitimleri konusunda farkındalığı artıracak eğitim çalışmaları başlatmayı planlamaktayız.” dedi.  
Aile içinde çocuklara öz saygı ve özgüven eğitimi verilmeli
Berktaş, önemli olanın aile içinde yapılacak çocuklara öz saygı, özgüven eğitimleriyle kendini değerli hissetmeleri olduğunu söyleyerek, “Çocukların eğitiminin, ailelerin eğitilmesiyle de desteklenmesi gerekmektedir. Çocukların bebeklikten itibaren sürekli ek besinlerle vitaminlerle vs. bünyeleri güçlendirilmeye çalışılıyor. Ancak her çocuk ruhen de  güçlendirilmelidir. Çocuğun ruhen güçlendirilmesi ise aile içi ilişkilerden, aileden öğrenilen önemli bir süreç olarak karşımıza çıkmaktadır. Çocuklarımız aile içinde kazandıkları iç görü ve özgüvenle büyürse suça itilme, suça bulaşma ihtimalleri zayıflamaktadır. Bu bağlamda anne babaların çocuk eğitimi konusunda eğitilmesiyle, suça bulaşan, itilen çocukların ve yetişkinlerin sayısınında da azalma yaşanacaktır” ifadelerini kullandı.
Küresel Çözüm Platformu olarak sorunların çözümü konularında projeler geliştiriyoruz
Berktaş, “Küresel Çözüm Platformu olarak sorunların çözümü noktalarında projeler geliştirmekteyiz. Oluşturmaya başladığımız  bu projelerle, birbirleriyle iletişim haline geçirmeye başladığımız dünyadaki Türk STK ve dernekleri aracılığıyla dünyanın her yerinde uygulanmasını, herkesin bu projelerden yararlanmasını sağlamaya çalışmaktayız. Yıllar önce Hollanda’da hazırladığım metodiği çıkarılan Ergenlik Dönemi Ana-Baba projesini dünya üzerindeki tüm STK’ lar uygulayabilecek.  O günlerde bu projemize katılan ailelerimize çocukların eğitimiyle ilgili bilgiler aktarmış çok nitelikli kazanımlar sağlamıştık. Ailelerimizin eğitimiyle birlikte, çocuklarımızın eğitimine de katkıda bulunmuştuk ” diye konuştu.  Önümüzdeki süreçte bu projeleri daha detaylı anlatmak için randevu da talep eden Berktaş’a Yılmaz Tunç, “Elbette, bu güzel projelerinizi daha detaylı dinlemek isterim” karşılığını verdi.

Bakmadan Geçme