• Haberler
  • Gündem
  • Küresel Çözüm Platformu Başkanı Hakan Berktaş TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile görüştü

Küresel Çözüm Platformu Başkanı Hakan Berktaş TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile görüştü

Küresel Çözüm Platformu Başkanı Hakan Berktaş TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile görüştü

ASRİAD (Asrın İş İnsanları Derneği) 3’ncü genel kuruluna katılan Küresel Çözüm Platformu Başkanı Hakan Berktaş, programa katılarak konuşmalar yapan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ile görüştü. 
ASRİAD (Asrın İş İnsanları Derneği) 3’ncü genel kuruluna katılan Küresel Çözüm Platformu Başkanı Hakan Berktaş, programa katılarak konuşmalar yapan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ile görüştü. Genel Kurul’da yapılan protokol konuşmalarının ardından verilen arada Hakan Berktaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ile bir görüşme yaptı. 
Platformumuz 4 ayda çok önemli bir yol kat etti
Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ile daha önce tanışıklığı olan, hatta geçtiğimiz 14 Mayıs seçimlerinde AK Parti 3’ncü Bölgeden AK Parti aday adaylığında Bolat’ın refaransını dahi alarak yola çıkan, ama bu dönemde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından milletvekilliği “tensipliği” gerçekleşmeyen“ Berktaş, Küresel Çözüm Platformu’nun 4 ay gibi kısa bir sürede çok önemli bir yol kat ettiğini belirterek, “Önümüzdeki günlerde Platformumuzun düzenleyeceği iş insanlarının içinde bulunduğu, yerelden evrensele uzanan ticaret networklarını kuşatacak nitelikte bir organizasyon yapmak istiyoruz. Bu programda Ticaret Bakanlığımızdan bakan yardımcımızı programımızı onurlandırmasını arzu ediyoruz” dedi. Ticaret Bakanı Ömer Bolat da, programa yardımcısını gönderebileceğini ifade ederek, “Bağlantıda olalım, programınızı bana bildirin” diyerek ASRİAD’ın genel kurulundan ayrıldı. 
KIST Çağrısı
ASRİAD’ın Genel Kurulu, “Kıst Çağrısı” sinevizyon gösteriminin ardından Başkan Adnan Danışman’ın selamlama konuşmasıyla başladı. Danışman, kuruldukları günden bu yana yaptığı çalışmaları, kurdukları hayalleri, ulaştıkları hedefleri anlattı. 2019 yılında yaşanan ekonomik krizi, pandeminin getirdiği yükü, sosyal ve kültürel buhranı ve 6 Şubat depremleriyle yaşadıklarımızı özetleyen Danışman, “Pandemi döneminde birileri rant ekonomisiyle paralarına para kattı. Mevcut ekonomi yönetiminden teoride beyan edildiği gibi pratikte de sektör dağılımını iyi hesaplaması ve teşvikleri kolaylaştırmalarını beklemekteyiz.  Bunun hakkaniyetli yürütülmesiyle kalıcı büyümeyi de yakalamak kolay olacaktır. Ekonomik denge, işvereni de çalışanı da, emekliyi de, işsizi de tam olarak kapsamalıdır” dedi. 
Bolat: İhracat hedeflediğimiz gibi gidiyor
“Kıst Çağrısı” temasını Gazze’de yaşanan katliamlara getiren Danışman, “Gazze bütün ümmetin sorunudur. Bu katliamlar başladığında ben kendimi, sadece sesi çıkan yatalak bir hasta gibi hissettim. Ben Gazze’de bir çocuk olmak isterdim, bir yudum su olmak isterdim. , Gazze’de bu soykırım durmadan bize gün ışığı, güneş haramdır” diye konuştu. Yönetim Kurulu adına konuşan İbrahim Cemil Yıldız, Gazze’de süren zulmü dindirmek için İslam ülkelerinin elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti. Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Türkiye’nin ekonomisiyle ve ihracat hedefleriyle ilgili bilgiler verdi. Önceki gün açıklanan yüzde 9,1’lik işsizlik rakamının ekonomimiz adına sevindirici olduğunu kaydeden Bolat, Türkiye’nin ihracat hedeflerinde 2024 ve 2028’de gelinecek noktaları anlattı.
Güç sahipleri isteseler bu savaşı bir dakikada durdurur
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş da adaletli, hakkaniyetli, merhametli, vicdanlı, insan olmanın, ticaret ahlakının gereği olarak seçilen KIST teması dolayısıyla ASRİAD’ı tebrik ederek, Filistin meselesinin tarihi perspektifini anlattı. Son üç asırdır dünyanın “gücü elinde” tutanlarca dizayn edildiğini vurgulayan Kurtulmuş, “1991’deki Irak işgali Ortadoğu coğrafyasının yeniden dizayn edilmesinin başlangıcıdır. Bugün Irak işgal altındadır, Suriye, Lübnan, Mısır, Libya siyasi olarak bölünmüştür. Dünyada güç dengelerini elinde tutanlar isteseler Gazze’deki soykırımı ve katliamı bir dakikada durdururlar. Ama gördüğünüz gibi batı her zaman olduğu gibi mazlumun yanında yer alacağına, zalimi destekleyen bir tavır sergiliyor. Bu onların her zaman yaptıkları kör-sağır-dilsiz ve kulaklarının üzerine yatma tavrıdır. Meclis başkanı olarak 40’a yakın ülkenin meclis başkanıyla birebir görüştüm. İsrail, hastane bombaladı… Meclis başkanları bana diyorlar ki, “Nereden biliyorsunuz İsrail’in yaptığını?”… Bunu bile bu savaş suçlularına yakıştırmıyorlar. Arkalarında duruyorlar” ifadelerini kullandı. Yapılan seçim sonunda ASRİAD 3. Olağan Genel Kurulu’na tek aday olarak giren İbrahim Cemil Yıldız yeni Genel Başkan olarak seçildi. Konuşmaların ardından, ASRİAD üyesi iş insanları tarafından toplanan ve geliri Filistin’de zulüm altında yaşamak zorunda kalan Filistin halkına ulaştırılacak olan yardımlara ilişkin bağış sertifikaları protokol davetlilerine teslim edildi. 

Bakmadan Geçme