• Haberler
  • Kültür Sanat
  • Kuruluşunun 800. Yılında Şeyh Hasan Onar Kültür ve Sanat Etkinlikleri başladı.

Kuruluşunun 800. Yılında Şeyh Hasan Onar Kültür ve Sanat Etkinlikleri başladı.

Kuruluşunun 800. Yılında Şeyh Hasan Onar Kültür ve Sanat Etkinlikleri başladı.

Arapgir Samime Aydınlar Kültür Merkezi’nde, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik Ananilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Armağan COŞKUN’un moderatörlüğünü yaptığı, Gazi Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alemdar YALÇIN, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali YAMAN ve Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlgar BAHARLU’nun konuşmacı olarak yer aldığı “Onar Köyü ve Arapgir” konulu panel ve akabinde Zakirlerden Deyiş ve Nefesler dinletisi ile Kuruluşunun 800. Yılında Şeyh Hasan Onar Kültür ve Sanat Etkinlikleri programı başladı.
Panele; Arapgir Kaymakamı Fikri BADİOĞLU, Kültür ve Turizm Bakanlığı Alevi - Bektaşi ve Cemevi Başkanlığı Cemevi Hizmetleri Daire Başkanı Ali NARİN, Arapgir Belediye Başkanı Haluk CÖMERTOĞLU, Arguvan Belediye Başkanı Ersoy EREN, Yazıhan Belediye Başkanı Abdulvahap GÖÇER, Arapgir Belediye Başkan Yardımcıları Gürbüz BULUT, Ramazan ERDEM, Arapgir Onar Köyü Kalkındırma Tabiat Varlıklarını ve Tarihi Eserlerini Koruma Derneği Başkanı Mehmet Ali TANRIVERMİŞ, Arapgir Kültür Derneği Başkanı Turgay AKŞAHİN, Ankara Arapgir Kalkındırma Derneği Başkanı Hüseyin ÖZDEMİR, Ali Kapısı Derneği Başkanı Muhsin TOPALCENGİZ ve vatandaşlarımız katılım sağladı.
Panelin ardından Onar Mahallesi’nde bulunan Tarihi Büyük Ocak Cemevi’nde Ali Kapısı Derneği Başkanı Muhsin TOPALCENGİZ öncülüğünde Cem İbadeti gerçekleştirildi.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme