'Kütüphanesiz Okul Kalmasın' Kampanyasıyla Türkiyem Ortaokulunda Kütüphane Açıldı

'Kütüphanesiz Okul Kalmasın' Kampanyasıyla Türkiyem Ortaokulunda Kütüphane Açıldı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca başlatılan “Kütüphanesiz Okul Kalmasın” projesi kapsamında, Türkiyem Ortaokulunda yapılan kütüphanenin açılış törenine katıldı.
“Kütüphanesiz Okul Kalmasın” projesi kapsamında Malatya’da yapılan çalışmalar da devam ediyor. Proje kapsamında kütüphanesi olmayan okullarda başlatılan ve birçoğunun tamamlandığı kütüphanelerin açılışı geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden şair, yazar ve düşünce adamı Sezai Karakoç adına düzenlenen Türkiyem Ortaokulunda yapıldı.
Türkiyem Ortaokulunda yapılan şair, yazar ve düşünce adamı Sezai Karakoç kütüphanesinin açılışında açıklamalarda bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin değerli eşleri hanımefendinin başlatmış olduğu kütüphanesiz okul kalmasın kampanyası dâhilinde Malatya’mızın okullarının tümünde kütüphaneler açılmıştır. Okumanın önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bizim dinimizin ilk emri - ikra, oku, seni yaratan Allah’ın ismiyle oku. O sizleri kan pıhtısından yarattı-  diyor ayeti kerimede. Peygamber Efendimiz ‘ilim Çin’de de olsa git ara bul öğren’ diyor. Hz. Ali Efendimiz ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, muasır medeniyetlerin üzerine çıkmanın ancak okumakla, eğitimle mümkün olacağını ifade ediyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’da özellikle çocukluk hayatındaki çalışmasında ulaşamadığı bir ansiklopedinin hikâyesini ‘Her okula gittiğimde anımsarım’ diyor. ‘Dolayısıyla her okulda, her sınıfta ve her evde bir kütüphanenin olmasını arzu ederim’ ifadesiyle de değerli eşleri hanımefendi Emine hanımın başlattığı kütüphanesiz okul kalmasın kampanyası dâhilinde Malatya’da Türkiyem ortaokulunda geçtiğimiz günlerde hakkın rahmetine kavuşan Sezai Karakoç adına okul kütüphanesi düzenlendi. Malatya’daki okullarımızın hemen hemen hepsinde okul kütüphaneleri var. Milli şairimizin, yazarımızın, düşünce ve fikir adamımızın adına kütüphanenin dizayn edilmiş olması ve çocuklarımızla ilgili kitaplarla donatılmış olması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Kütüphanemizin başta Türkiyem Ortaokulumuzdaki öğrencilerimize ve kütüphanelerimizin Malatya’da ve ülkemizdeki öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Kütüphane açılışı sonrasında 5 bin kitabın yer aldığı kütüphane programa katılanlar tarafından gezildi. Kütüphanede bulunan öğrenciler şair, yazar ve düşünce adamı Sezai Karakoç’un 19 yaşındayken yazmış olduğu ve herkes tarafından bilinen şiiri Mona Roza’yı okudular. 
 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme