• Haberler
  • Malatya
  • Madde Bağımlılığıyla Mücadelede Farkındalık Etkinlikleri Gerçekleştirildi

Madde Bağımlılığıyla Mücadelede Farkındalık Etkinlikleri Gerçekleştirildi

Madde Bağımlılığıyla Mücadelede Farkındalık Etkinlikleri Gerçekleştirildi

İnönü Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü Madde Bağımlılığı Komisyonu tarafından madde bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinlikler yapıldı.

İlk olarak Malatya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Personeli H. Solak ile Malatya Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Öğr. Gör. Ahmet Sayın tarafından madde bağımlılığıyla ilgili olarak Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencilerine yönelik eğitim gerçekleştirildi. Eğitimin sonunda Narkotik Birimi teknolojik imkânlar aracılığıyla uyuşturucu ile mücadelede vatandaş duyarlılığını oluşturmak, toplumsal sorumluluk bilincine uygun şekilde ve daha etkin hale getirmek suretiyle kalıcı ve güçlü bir mücadele ortamı oluşturmak amacıyla hazırlanan Uyuşturucuyla Mücadele Aplikasyonu (UYUMA) Projesini tanıttı.

Daha sonra Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümü Arş. Gör. Burcu Kılıçgediği ve Arş. Gör. Ömer Fettahlıoğlu madde bağımlılığı farkındalığı için Tıp Fakültesi 5. Dönem öğrencilerine yönelik seminer düzenledi. Seminerin ardından “Hekimlerin Madde Bağımlılığı Tedavisindeki Rolü” hakkında sohbet edildi.

Son olarak Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Birgül Cumurcu’nun başkanlığında, Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü Madde Bağımlılığı Komisyonu ile Genç Yeşilay Topluluğu Başkanı ve TBM Akran Eğitimcisi Ahsen Kurt tarafından Beydağı Erkek Öğrenci Yurdu’ndaki öğrencilere madde bağımlılığı farkındalık eğitimi verildi. Eğitim için teşekkür eden öğrenciler, eğitimden verim elde ettiklerini ifade etti.

Bakmadan Geçme