Malatya Büyükşehir Belediyesi Ekipleri Haşere İle Mücadele Çalışmalarını Sürdürüyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ekipleri Haşere İle Mücadele Çalışmalarını Sürdürüyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından Malatya genelinde haşere ile mücadele çalışmaları kapsamında yapılan ilaçlama çalışmaları sürüyor.
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı Çevre Koruma İlaçlama ve İklim Değişikliği Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen haşere ile kültürel mücadele kapsamında il genelinde yapılan çalışmalar devam ediyor. Bir yandan ilaçlama çalışmalarını sürdüren ekipler, diğer yandan mahalle muhtarlarıyla birlikte koordineli bir şekilde çalışarak mahallelerdeki siteleri ziyaret edip vatandaşlara bilgilendirmeler yapıyor.
Özellikle sitelerde bulunan peyzaj alanları, süs havuzlarında üreyen sivrisinek, üvez vb. haşerelerin üreme kaynaklarının tespiti, alanların ıslah edilmesi, bu haşereler ile mücadele yöntemleri ile ilgili site yönetimi ve görevlilerine hazırlanan broşürler verilerek çözüm odaklı bilgilendirmeler yapılıyor. Yapılan bilgilendirme çalışmalarıyla birlikte site yönetimlerinin alması gereken tedbirler de anlatılarak, vatandaşları rahatsız edecek olan olumsuzlukların ortadan kalkması için çalışmalar yürütülüyor.
 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme