• Haberler
  • Malatya
  • Malatya Büyükşehir Belediyesi Konteyner Yaşam Alanlarını İlaçlıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Konteyner Yaşam Alanlarını İlaçlıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'na bağlı İlaçlama Şube Müdürlüğü ekipleri haşere ile mücadele çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

   Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı İlaçlama Şube Müdürlüğü ekipleri haşere ile mücadele çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Vatandaşların haşerelerden olumsuz etkilenmemesi için Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler 718 mahallede 12 ay boyunca ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. İlaçlama çalışmaları kapsamında kış aylarında kışlak, yaz aylarında ise larva mücadelesine devam ediliyor.
6 Şubat tarihinde yaşanan depremler sonrasında ciddi yıkımların yaşandığı ilimiz sınırları içerisinde kurulan 72 konteyner yaşam alanında da ekipler, vatandaşların hayatlarını daha sağlıklı ve daha hijyenik bir ortamda sürdürmeleri içinmekanikvefizikselolarakçalışmalarınıyoğunbirşekildesürdürüyor. 
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından; konaklama merkezlerimizde yer alan, çöp konteynerlerinde, kanalizasyon giderlerinde, konteyner aralarında ve açık alanlarda haşerelere karşı etkili ilaçlarla açık alan mücadelesi ve kemirgen mücadelesi yapılıyor.  Çalışmalar kapsamında son olarak Malatya Yeşilyurt İlçesi Yaka Mahallesi Samanköy Geçici Yaşam Alanında, kemirgen mücadelesi ve diğer haşerelere karşı ilaçlama çalışması yapıldı. 

Bakmadan Geçme