Malatya'da 23 Nisan Kutlama programı

Malatya İli 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramının 102.Yıldönümü Kutlama Programı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 05 Mayıs 2012 Cumartesi günü 28283 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “ Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli kurtuluş Günlerinde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği’’nin 5.Maddesi uyarınca kutlanacaktır. Yönetmeliğin ilgili maddesi gereğince Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri 23 Nisan 2022 Cumartesi günü saat 08.00’de başlayıp, saat 24.00’de sona erecektir. Tüm resmi ve özel kurumlar 22 Nisan 2022 Cuma günü saat 16.00’dan itibaren binalarını Şanlı Bayrağımızla donatacaklardır.
A. ÇELENK SUNMA TÖRENİ (09.30 )
1. 23 Nisan 2022 Cumartesi günü saat 08.45’de yönetmeliğe uygun olarak hazırlanan İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi Atatürk Anıtı önünde hazır bulundurulacaktır.
2. Saat: 08.45’de Çelenk sunma törenine Bayrak ve Flamaları İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzde bulunan Ortaokulların Müdürleri ve aynı okullardan bir öğretmen nezaretinde Bayrak ve flamaları taşıyan öğrenciler Atatürk Anıtı önündeki yerlerini almış olacaklardır.
3. Çelenk saat: 09.00’da tören sunucusunun daveti ile İl Milli Eğitim Müdürü tarafından Atatürk Anıtına sunulacak, müteakiben Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile Bayrak göndere çekilecektir.
4. Atatürk Anıtına sunulacak Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi bir bayan bir erkek öğretmen tarafından taşınacak ve çelenk sunulurken İl Milli Eğitim Müdürüne üç kız ve üç erkek öğrenci refakat edecektir.
B. ÖĞRENCİ GRUBUNUN KABULÜ ( 10.30 )
1. Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Makamları 23 Nisan 2022 Cumartesi günü saat: 10.00 itibariyle öğrenciler tarafından ziyaret edilecek ve ilgili makamlar, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce tespit edilen öğrencilerce sembolik olarak devralınacaktır.

a) Sayın Valimizi Yeşilyurt İlçesi Suluköy Kahramanlar İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Sude BAŞTÜRK ile Okul Müdürü Ahmet EMERCE Saat 10.30’da makamında ziyaret edecek ve öğrenci valilik görevini sembolik olarak devralacaktır.

b) Sayın Garnizon Komutanımızı Akçadağ İlçesi Ziya Gökalp Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Muhammed UĞUR KARAKAYIŞ, Okul Müdürü İbrahim COŞKUN ile Öğretmen Mesut ÇİĞDEM Saat 10.00 da makamında ziyaret edecek ve öğrenci Garnizon Komutanlığı görevini sembolik olarak devralacaktır.

c) Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızı Battalgazi İlçesi Yaygın Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Şevval ACIR, Okul Müdürü Mustafa ŞEKER ile Öğretmen Nurgül KARACA Saat 10.00 da makamında ziyaret edecek ve öğrenci Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sembolik olarak devralacaktır.

d) Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüzü Pütürge İlçesi Pazarcık Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Asiye KUTLUK, Okul Müdürü Hasan SAKAR ile Öğretmen Merve GÜRLEK Saat 10.00 da makamında ziyaret edecek ve öğrenci İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini sembolik olarak devralacaktır.
C. KUTLAMA TÖRENİ (11.00)
Merkez Kapalı Spor Salonunda Yapılacak Kutlama Programı 
1.Törene katılan öğrenciler ile halkımız tarafından İstiklal Marşı okunacaktır.
2.Günün anlam ve önemini belirten bir konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü yapacaktır.
3.Günün anlamı ile ilgili şiirler okunacaktır.
4. Gösteriler ve Halkoyunları.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme