Malatya'da 27 bin 518 öğrenci Kur-an Kursuna gitti.

Malatya'da 27 bin 518 öğrenci Kur-an Kursuna gitti.

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl (2022) yurt genelindeki 90 bini aşkın cami ve Kur’an kursunda düzenlenen Yaz Kur'an Kursları sona erdi. Malatya’da yürütülen Kur-an Kursu faaliyetleri hakkında bilgi veren Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar, ”2022 yılı Yaz Kur-an Kursu programımız 1001 Camii, 371 Kur-an Kursu ve 8 Mescit olmak üzere 1380 mekanda yürütüldü. Bu kurslarımızda toplam 1380 öğretimiz ile 14 bin 463 erkek, 13 bin 55 kız öğrencimize temel dini bilgiler ve Kur-anı Kerim eğitimi verildi. “ dedi.

Yaz boyunca süren eğitimlerin verimli geçtiğini belirten Müftü Işıldar, ”Bu sene hamdolsun 2022 yaz kurslarımızı tamamladık. Bu sene, önceki yıllara göre çok daha verimli geçti. Bu manada yaz kuran kurslarına katılan evlatlarımızı, onların anne ve babalarını hepsini gönülden kutluyorum.  Çünkü biz aynı zamanda iki vazifeyi beraber yaptık. Onlardan birincisi yasanın bize verdiği yetki ile toplumun din konusunda aydınlatma ve bilgilendirme görevini yaptık. Ondan daha önemlisi Allah’ın emirlerini, peygamberimizin hayatını, yüce kitabımız Kur-anı çocuklarımıza hayatı boyunca lazım olacak manevi değerleri, örf, adet ve milli değerlerimizi camilerimizde çocuklarımıza aslında öğrettik, öğretmeye çalıştık. Haddizatında bu bilgileri öğretmen her anne ve babanın kendi vazifesidir.  Bu vazifeyi ifa etmek suretiyle biz din görevlileri olarak, eski insanların tabiriyle Hademe-i Hayrat, yani din hizmetlerinde bu hizmetleri veren arkadaşlar olarak çok mutluyuz, huzurluyuz.” Diye konuştu.

Kur-an Kurlarında eğitim gören çocuk ve gençlerin hayatları boyunca unutamadıkları bir anıya sahip olduklarını kaydeden Müftü Işıldar, ”Çocuklarımızın 6 yaşına kadar, 7 yaşına kadar olan çocuklarımızın kişiliği bu çağlarda gelişiyor. Bunu bilim insanları söylüyorlar.  Peygamber efendimizin bizlere verdiği müjdeye göre; gönlü, kalbi camide neşe bulan gençler diye tabir ediyor. Gençlerimiz hakikaten gördünüz Camilerimiz onlar için bir oyun bahçesiydi. Onlar gittiler oynadılar, eğlendiler hem de öğrendiler. Secdeyi, kıyamı, rukuyu öğrenciler. Onlar şimdi çok mutlu ve çok huzurlular. Hayatları boyunca onların hafızalarında ve anı defterlerinde hiç unutamayacakları bir anı defteri ile ayrılıyor gençlerimiz.  Bu manada Anneleri ve Babaları bir sorumluluktan kurtarmış olduk. İslam’ın ibadetini, her şeyini öğretmek anne ve babalara düşer. Mum dibine ışık vermez tabiri ile bu zor bir şey. Camilerimize ve hocalarımıza emanet etmek suretiyle çocuklarını teslim ettiler. Kendilerine de teşekkür ediyoruz. “ sözlerini kullandı

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme