Malatya'da Akıl ve Zeka Oyunları İl Turnuvası Düzenlendi

Malatya'da Akıl ve Zeka Oyunları İl Turnuvası Düzenlendi

Milli Eğitim Bakanlığı ve Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) iş birliğinde yürütülen ve Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen Türkiye Akıl ve Zekâ Oyunları İl Turnuvası düzenlenerek dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
Çocukların ve gençlerin akıl ve zeka oyunları ile tanışmasını, bu oyunları oynayarak öğrenmelerini ve yeteneklerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen turnuvada öğrenciler  mangala, küre, pentago, kulami, equilibrio, Q-Bitz, reversi oyun türlerinde yarıştı. İl Turnuvasına 46 öğrenci katılmış olup, her branşta birinci olan öğrenciler Türkiye Finallerinde ilimizi temsil edecek. 
İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, “Çocuklarımızın düşünen, üreten ve karşılaştıkları problem karşısında çözümler bulabilen bireyler olarak yetişmesi, bireysel ve grup oyunları ile öğrencilerimizin yeteneklerinin geliştirilmesi, sosyal gelişimlerinin desteklenmesi, öğrencilere kendilerini ifade edebilme fırsatının sunulması, öğrenciler arasındaki iletişim ve dostluk duygularının geliştirilmesi amacıyla akıl ve zekâ oyunları ile vakitlerini daha verimli geçirmelerinin sağlanması amaçlanmaktadır.” şeklinde açıklamada bulundu ve dereceye giren öğrencileri tebrik ederek ödüllerini takdim etti. Akıl ve Zekâ Oyunları Türkiye finalinde ilimizi temsil edecek olan öğrencilere de başarılar diledi.
 

Bakmadan Geçme