Malatya'da Deprem

Pütürge Bölükkaya

Malatya'da Bugün 12.19 saatlerinde 4,9 şiddetinde bir deprem oldu. Merkez üssü Pütürge Bölükkaya'da gerçekleşen deprem yerden 5 km derinliğinde olduğu açıklandı.

AFAD: OLUMSUZ BİR İHBAR YOK

Deprem çevre illerden de hissedildi. AFAD'dan resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Geçmiş olsun Malatya. Pütürge ilçesinde meydana gelen deprem sonrası, şu an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Tarama çalışmaları devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadeleri kullanıldı

Vali Aydın Baruş, şunları söyledi “Şu ana kadar herhangi bir olumsuz haber almadık. Jandarma ve AFAD ekipleri mahallelerle iletişim kuruyor. Şu ana kadar yansıyan olumsuzluk yok. Çalışmalarımız devam ediyor, biz de yakından durumu takip ediyoruz.” 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, meydana gelen depremle ilgili şu açıklamaları yaptı...

“Tahminim 10 saniye kadar sürdü deprem. Bize ulaşmış olumsuz bir durum yok. Bazı ahşap evlerde hasar var. Sık sık artçılar oluyordu ama şu an olan deprem bu artçılardan çok daha şiddetliydi. Benim kanaatim ve aldığım bilgilere göre bu kendi başına bir sarsıntı. Malatya ve Pütürge arası 70 kilometre. Can kaybı ve yıkım gibi bir durum söz konusu değil. Bize ulaşmış bir sorun henüz görünmüyor. Depremin merkez üssü Battalgazi ve Pütürge arasındaki Uluköy’dür.”

5.0 şiddetinde ki depremden sonra artçı depremler de gelmeye başladı. 

KIZILAY: GELİŞMELER YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR

Türk Kızılayı tarafından yapılan açıklamada, “Malatya’nın Pütürge ilçesinde meydana gelen ve ilk belirlemelere göre 4,7 büyüklüğündeki deprem sonrası gelişmeler Kızılay ekiplerimiz tarafından yakından takip edilmektedir” denildi.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme