Malatya'da Dev Buluşma

Malatya Birlik ve Dayanışma Platformu (MABİDAP) Genel Başkanı Doğan Dönmez tarafından düzenlenen STK Buluşması Yoğun Katılımla gerçekleştirildi.

Malatya Birlik ve Dayanışma Platformu (MABİDAP) Genel Başkanı Doğan Dönmez tarafından düzenlenen STK Buluşması Yoğun Katılımla gerçekleştirildi.
Malatya Birlik ve Dayanışma Platformu (MABİDAP) Genel Başkanı Doğan Dönmez tarafından düzenlenen ve yoğun katılımla gerçekleşen STK Buluşmasında  Malatya’nın sorunları ve çözüm önerileri görüşüldü.
Programa MALATYA valisi Ersin Yazıcı ,Yeşilyurt Belediye Başkanı  Mehmet çınar, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Ak Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı ,Ticaret ve Sanayi  Odası İcra Kurulu Başkanı Hilal Acı, Dr. Öğretim Üyesi Hülya Berktaş Bingöl , Darende Belediye Başkanı  İsa Özkan, Baro Başkanı Onur Demez ,Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Sarıgül ,MHP önceki dönem İl Başkanı Mesut Samanlı ,Himyaç-der Genel Başkanı Ayşe Ece Budan, İş İnsanı  Kahraman Kavuk , MAGİNDER Başkanı Salih Karademir, Akçadağ Der Başkanı Murat Maskar, Uyuştucu ile Mücadele ve Bağımlılık Derneği Başkanı Nülifer Kısak, muhtarlar, Tüketici Hakları  Dernek Başkanı Zuhal dişler , Mabidap Yönetim Kurulu Üyeleri, Yerel ve Ulusal  Basın Temsilcileri katıldı.
Malatya’nın sahipsiz olmadığının altını çizerek, tüm kurum ve kuruluşların işbirliği içinde Malatya için çalıştıklarını söyleyen Malatya Birlik ve Dayanışma Platformu (MABİDAP) Genel Başkanı Doğan Dönmez programda  Platformun kuruluş amacı ve vizyonunu hakkında bilgi verdi.
Dönmez, “Misyonumuz,  Her yaştan ve her kesimden bireye hitap ederek toplum üzerinde farkındalık yaratıp toplumun aydınlanması üzerine eğitim, sosyal, ekonomik, kültürel ve toplumsal konularda bireyleri bilinçlendirmek geçmişine bağlı kültürünü korumak ve gelecek nesillere aktarmak için çalışmalar projeler öneriler sunma ve faaliyetler yürütmektir. Vizyon’umuz, Yerel ve evrensel değerlere sahip olup azim ve kararlılıkla hemşerilerimize hizmet eden dürüst, dinamik ve çalışkan girişimci gelişime açık Malatya'nın tanıtımına ve birlik olmasına katkı sunan bir sivil toplum kuruluşu olmaktır” dedi.
 “Malatya'mızın yeniden inşası ve ihyasının gerçekleşmesi noktasında samimiyetine inandığımız, gerçek Malatyalılardır’’ifadelerine yer veren Dönmez,’’ öncelikle hem vatandaş olarak hem STK olarak Malatya'da "Malatya sahipsiz" kelimesinin telaffuz edilmesinden rahatsız olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Malatya'mız sahipsiz değildir. Malatya'mızın sahibi sizlersiniz, Malatya'mızda yaşayan vatandaşlarımız, Cumhurbaşkanımız, Bakanlarımız, Vekillerimiz, Valimiz, Belediyelerimiz, Emniyet Müdürümüz, Oda Başkanlarımız ve Muhtarlarımızdır. Ancak 6 Şubat depreminden sonra Malatya'mız çok ağır bir sınav ile karşı kaşıya kalmıştır. Bu yaşanılan sürecin yükü çok ağır olmuştur. Bizlerde bu koşullarda Malatya'mıza hizmet ve destek olmak için Kamu Kurum ve Kuruluşları ile birlikte sahalarda çalışmalar yapmış olup ve halen çalışmalarımız devam etmektedir.” şeklinde konuştu.
Başkan Dönmez,’’bugün yaptığımız saha çalışmalarımız sonucunda gözlemlediğimiz ve Vatandaşlarımızın sıkıntılarını ve taleplerini paylaşmak istiyoruz. Bunlar, Hava Kirliliği, Yıkımların ayrı zamanlarda yapılıp sürecin uzaması.  Hırsızlık olaylarının had safhada olması.  Konteyner kentlerde yaşanan ahlaki yaşam standartları ve kış aylarındaki çekecekleri ciddi sıkıntıları ve Kış aylarında konteyner kentte ve konteyner iş yerlerinin Kar ve yağmurdan etkilenmemesi ve mağduriyetin yaşanmaması için gerekli çalışmaların bir an önce hayata geçirilmesi.  Kadınlarımızın gençlerimizin hatta erkeklerin gece can güvenliğinin ivedilikle sağlanması bekçilerimiz ve zabıtalarımızın gece görev yerlerinin daha sıklaştırılmasını bekliyoruz.  Asrın felaketi ile şehrimizi terk etmek zorunda kalan vatandaşlarımızın ve depremi fırsat bilerek diğer illerden gelen farklı amaçlara sahip insanların Malatya'da hırsızlık, uyuşturucu, tehdit vb gibi olayların artmasından dolayı Sayın İl Emniyet Müdürümüzü ve Şube Müdürlerimizin konu hakkında daha fazla hassasiyet göstermelerini arz ediyoruz” ifadelerini kullandı.
‘’Bundan sonraki süreçte Malatya'mızın eski günlerine kavuşturulması noktasında tüm paydaşlarımızın birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza vererek çalışmalarına aralıksız devam etmelerini ve hızlandırılmasını sizlerden rica ediyoruz’’şeklinde konuşan Başkan Dönmez,’’ Malatya'mızın tekrar ayağa kalkması için gerek ticaret gerekse yerinde yeniden dönüşümün sağlanması için bir an evvel birlik ve beraberliğin tekrar tesis edilmesi gerekiyor’’ dedi.

 

Bakmadan Geçme