• Haberler
  • Malatya
  • Malatya'da kanalizasyonun aktığı baraj gölünün rengi değişti,köylü kokudan duramıyor

Malatya'da kanalizasyonun aktığı baraj gölünün rengi değişti,köylü kokudan duramıyor

Malatya'da kanalizasyonun aktığı baraj gölünün rengi değişti,köylü kokudan duramıyor

Malatya’da Toygar ve  Boran Köyü sakinleri,kanalizasyon suyunun köyün içinden geçen dereye aktığını ve etrafa kötü koku yayarak hastalık saçtığını söyleyerek çözüm istediler.
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin arıtma tesisini çalıştırmadığını iddia eden köy sakinleri,kanalizasyon suyunun köylerinin içinden geçen dereye aktığını söyleyerek ,kötü kokudan dolayı bahçelerinde rahat çalışamadıklarını,özellikle çocuklar açısından çok büyük tehlike saçtığını ifade ettiler.
Derenin suyunu sulamada kullandıklarını söyleyen köy sakinleri, “ Biz daha önce Büyükşehir Belediyesi’ne durumu bildirdik, ilgileneceklerini söylediler ancak hiçbir adım atılmadı. CİMER’e de yazdık kaç kere. Belediyeden dönüş yaptılar, yine ilgilendiklerini söylediler ama ne gelen oldu,ne giden. Kanalizasyon suyu köyün içinden geçen dereye akıyor. Toygar ve Boran köylerinde yaşayan herkes bu durumdan etkileniyor. Bu derenin suyuyla sulama yapıyoruz, hayvanlarımız bu suyu içiyor.Çocuklar bazen dere kenarına gidiyor ,oyun oynuyor. Çocukların sağlığı da tehlikede, bizim sağlığımız da. 
Bizler bir an önce bu duruma bir çözüm bekliyoruz “dediler.
Derenin Karakaya Baraj Gölüne akan kısmında baraj gölünün renginin de değiştiğini söyleyen yöre sakinleri ,deredeki bütün canlıların öldüklerini ifade etti.

Bakmadan Geçme