Malatya'da Kayısı Hasadı Başladı

Vali Ersin Yazıcı, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce düzenlenen 'Kayısı Hasat Programı' na katıldı.

Vali Ersin Yazıcı, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce düzenlenen “Kayısı Hasat Programı” na katıldı.


Yeşilyurt İlçesinde bulunan Hüseyin Güngör’e ait bahçedeki kayısı hasadına; Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Sami Er, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Kılınç, Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar ve çiftçiler katıldı.
Kayısı hasadında konuşan Vali Ersin Yazıcı “Depremlerde yaşanılan zorlu süreçlerden sonra, bu sene kayısının bol olmasıyla Malatyalılarımızın yüzü gülüyor. Çiftçilerimize ve tüccarlarımıza birkaç söz söyleyip konuşmamı sonlandırmak istiyorum. Malatya çiftçisi, başta kayısı olmak üzere ürettiği her ürünü Avrupa ve dünya standardına uygun olarak üretmelidir. Büyük oranda, Malatya çiftçimiz de bu standartlara uygun üretim yapmaktadır. En iyi kayısıyı Malatyalılar olarak biz üretmeliyiz. Herhangi bir ülkenin ürettiği kayısı, bizim ürettiğimiz kayısıdan kesinlikle daha kaliteli olamaz ve olmamalıdır. Kayısı üretme standartları vardır. Çiftçilerimiz bu standartlara uygun olarak altın değerinde olan kayısıyı üretmiş olacaktır. Geçen yıl 77.000 ton olan kayısı rekoltesi, bu yıl 107.500 ton civarında bir rekolte tahminimizce yaklaşık 30 bin ton daha fazla üretim yapmış olacağız. Malatya Ticaret Borsası Başkanımız Ramazan Özcan ve Borsa Üyelerine seslenmek istiyorum. Çiftçilerimiz Dünya ve Avrupa standardına uygun olarak kayısıyı hazırlayarak sizlere teslim etmelidir.  Sizlerde bu yıl, geçen yılın en az %25 fazlası bir ticaret hacmine ulaşmayı hedeflemelisiniz. Valilik olarak kayısı üretim ve ticareti noktasında çiftçilerimizin ve tüccarlarımızın her zaman yanında olacağız.” dedi.
Daha sonra Vali Ersin Yazıcı, temsili kayısı ağacını silkeleyip çiftçilerle hatıra fotoğrafı çektirmesiyle program sona erdi.

Bakmadan Geçme