Malatya'da Kiralık Ev Fiyatları

Malatya'da Kiralık Ev Fiyatları

Endeksa verilerine göre, Malatya ilinde Mayıs 2023 sonu itibarıyla son bir yıl içerisinde kiralık konutların kiraları %248,84 arttı. Aynı özelliklerdeki ortalama kiralık konut kiraları 8.633 TL Ortalama kiralık konut büyüklüğü 164 metrekare olarak açıklandı.

Verilere göre,

Malatya ilinde Mayıs 2023 sonu itibarıyla son bir yıl içerisinde kiralık konutların kiraları %248,84 artmıştır. Aynı özelliklerdeki ortalama kiralık konut kiraları 8.633 ₺. Ortalama kiralık konut büyüklüğü 164 metrekaredir.

Malatya'da Ortalama Geri Dönüş Süresi 20 Yıl
Malatya ilinde kiralık konutların ortalama metrekare birim kirasi Mayıs 2023 sonu itibarıyla 53 ₺. Aynı özelliklere sahip kiralık konutların geri dönüş yani amortisman süreleri 20 yıl seviyelerindedir.

Malatya'da Konut Fiyatları En Fazla Artan İlçeler
Ortalamalara bakıldığında Mayıs 2023 sonu itibarıyla konut için Malatya ilinde en fazla değer kazanan ilçeler sırasıyla Battalgazi, Yeşilyurt, Darende, Doğanşehir, Pütürge olmuştur.

Malatya'da Konut Fiyatları En Az Yükselen İlçeler
Ortalamalara bakıldığında Mayıs 2023 sonu itibarıyla konut için Malatya ilinde en az değer kazanan ilçeler sırasıyla Pütürge, Doğanşehir, Darende, Yeşilyurt, Battalgazi olmuştur.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme